"Očenaš, ratnik ispred krsta i crkva u Foči": Zvezdin Bosanac pokazao tetovaže, celo telo mu ukrašeno

Pogledajte kakve tetovaže ima reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić koji je ovog leta stigao u Crvenu zvezdu.

YouTube/AC Milan/Screenshot

Rade Krunić stigao je ovog leta u Crvenu zvezdu kao jedno od najvećih pojačanja u ovom veku, gotovo deset godina od kada je uspostavljen prvi kontakt sa njim. Želeo ga je Nenad Lalatović, međutim klub u to vreme nije imao novca da ga angažuje, tako da je Krunić otišao u Italiju gde je igrao za Empoli i Milan.

Za devet godina u Italiju prihvatio je i italijanski stil života, između ostalog i tetovaže. Istakao je da je to "daleko normalnije u Italiji nego u Srbiji i Bosni i Hercegovini", a u intervjuu za zvanični sajt Milana pričao da je to uradio prvenstveno jer mu se dopalo kod Dejvida Bekama. Počelo je inicijalima sestara na rukama, nakon čega je počeo sve više i više da ukrašava svoje telo, naravno uvek uz posebno značenje.

"Još dok sam bio malo dete javila mi se ideja da se tetoviram. Voleo sam igrače koji su ih imali, posebno Dejvida Bekama. Nisam smeo da uradim dok sam bio mali zbog roditelja, ali nakon što sam se odselio napravio sam nekoliko tetovaža. U BiH i Srbije nije bilo mnogo tetoviranih, niko od mojih prijatelja nije bio. U Italiji svi. Imam Džokera (protivnik Betmena, prim. aut.), iako nije u mom stilu, ali sam ga uradio zbog načina na koji razmišlja, a to je da se samo jednom živi. Sa 20 godina sam na obe ruke istetovirao inicijale sestara Milice i Aleksandre. To su mi važne tetovaže jer su mi sestre najvažnije u životu", objasnio je Rade Krunić.

S obzirom i da je veliki vernik, ima na ruci tetoviranu molitvu "Oče naš" kao i tetovažu crkve, dok na jednom mestu ima napisanu i reč "vera", da ga podseti svaki dan šta je najvažnije za njega: "To je molitva napisana na mom maternjem jeziku na ćirilici. Imam i ratnika, koji se moli ispred krsta, a predstavlja nacionalnog heroja pre mnogo vijekova i simbolizuje patnju kroz koju smo prošli. Takođe, imam i tetoviranu crkvu iz rodnog grada (Foča) u kojem još žive moji roditelji i gde se vraćam kad god imam vremena", rekao je Krunić.

Krunić je dodao da ima na ruci i ilustrovanog dečaka, koji se penje na stepenice i želi da "dosanja" fudbal, kao i detelinu sa četiri lista koja je simbol sreće, odnosno kompas da uvek zna pravac u životu. "Najvažnija tetovaža od svih su natpisi: 'Vera, fudbal, porodica i prijatelji'", naglasio je Krunić i dodao da ima i istetovirane rimske brojeve s rođendanima sestara i roditelja.

Milan Rasic/© MN press, all rights reserved 

"Mnogo su se žrtvovali za mene i moju karijeru. Zato sam doveka zahvalan svojim roditeljima", naveo je Krunić i rekao da je tu i broj 33, zato što ga je nosio po dolasku u Empoli, dok je potom uzeo osmicu u Milanu jer je "njegov" broj bio zauzet.

Intervju je nastao pre nego što je Rade Krunić zasnovao svoju porodicu, pa je tako istakao da je "čitavu desnu ruku" ostavio za ono što još sledi u životu. Titule, decu, važne životne trenutke, pa ostaje da se vidi šta će još uspeti da uradi. Ipak, dobro pamti i očev savet da ne preteruje.

Podsetimo, Rade Krunić se 2022. godine oženio Ivanom Topalović u Sremu, u krugu najbližih prijatelja i rodbine. Njih dvoje su u dugoj vezi, a verili su se krajem 2020. godine. U međuvremenu su dobili sina Andreja.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Stadion San Siro  MONDO