Luka zapalio Španiju, kao Petar Ligu šampiona: Evropa priča o braći koja daju čudesne golove

Spektakularni golovi dvojice fudbalera - rođaka, Luke Sučića i Petra Sučića.

EPA, Javi Colmenero/EFE

Hrvatski fudbaler Luka Sučić dao je spektakularan gol za Real Sosijedad u remiju protiv Atletiko Madrida u nedelju uveče (1:1). Nakon vođstva gostiju 1:0 golom bivšeg igrača Sitija Hulijana Alvareza iz prvog minuta, tim Dijega Simeonea branio je tu prednost sve do završnice, kada je hrvatski reprezentativac raspalio sa velike distance.

Na dodavanje Mikela Ojarzabala, on je u 84. minutu spektakularno dao gol za 1:1 i sigurno ušao u konkurenciju za najlepši potez sezone, iako je tek 6. oktobar. Pogledajte.

Luka Sučić (22) rođen je u Lincu u Austriji 2002. godine i samo je u rodnoj zemlji igrao klupski fudbal do ovog leta, kada je za 10 miliona prešao iz matičnog Red Bul Salcburga u Real Sosijedad. Igra na pozicijama centralnog i ofanzivnog veziste i ovo je bio njegov prvi gol - i to kakav.

Sučić je "A" reprezentativac Hrvatske i igrao je samo za tu zemlju. Roditelji su mu Hrvati iz Bugojna, Željko i Branislava, i napustili su Jugoslaviju zbog građanskog rata. Iako je rođen u Lincu, nema austrijski pasoš, a navijač je Hajduka iz Splita, iako je njegov rođak Petar Sučić (20) igrač Dinamo Zagreba.

ANTONIO BAT/EPA 

Petar Sučić je ove nedelje dao takođe fenomenalan gol, na Maksimiru u Zagrebu, u meču Lige šampiona protiv Monaka. Pogledajte i njegov pogodak:

Luka i Petar Sučić od ponedeljka će biti zajedno u hrvatskoj reprezentaciji, jer ih očekuju utakmice Lige nacija protiv Škotske na Maksimiru u subotu, 12. oktobra i protiv Poljske 15. oktobra u gostima. "Vatreni" posle dva kola Lige nacija imaju tri boda kao i Poljska, dok je prvoplasirani Portugal sa šest bodova.