Slušaj vest

Drugo kolo Lige šampiona završeno je u sredu uveče. Viđeno je dosta iznenađenja i rezultata koje je malo ko mogao da očekuje. Posle dve odigrane runde tabela novog formata elitnog takmičenja izgleda onako kako je malo ko navikao. Kao što verovatno i znate, više nema osam grupa, već je tu 36 ekipa. Od njih čak osam nema nijedan bod za sada.

Među tim timovima je i Crvena zvezda koja je posle poraza od Benfike (2:1) i Intera (4:0) na 33. poziciji sa gol razlikom od -5. Iza nje su Salcburg (-7), dok Slovan i Jang Bojs imaju gol-razliku od -8 i dele poslednju poziciju. Zanimljivo je da je iznad crveno-belih Milan koji je takođe bez trijumfa i sa gol-razlikom od -3.

Pet timova ima po poraz i remi u dosadašnjem toku takmičenja, dakle po jedan bod i u toj grupi je Dinamo Zagreb (28. mesto) i rival srpskog tima Štutgart (25. pozicija). Sedam timova na svom kontu ima po trijumf i remi, odnosno četiri poena.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI zvezda inter

Maksimalnih šest pobeda do sada je upisalo sedam ekipa. Interesantno je da je prvi Dortmund (10:1 gol razlika, odnosno +9), dok drugo mesto dele Brest i Benfika (+5, odnosno po 6:1). Osam najboljih timova ide direktno u osminu finala, ekipe od 9. do 24. mesta idu u plej-of, odnosno doigravanje za plasman u osminu finala, dok timovi od 25. mesta završavaju takmičenje.



Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO:

MONDO/Dušan Ninković Timi Maks Elšnik (drugi deo)