Amerika htela da ukrade golmana Srbiji: Zvali ga u reprezentaciju, on ipak rekao ne!

Srbija ima pregršt sjajnih golmana, a Maurisio Poketino je hteo da "otme" Đorđa Petrovića!

Youtube/ ALESTO/Printscreen

Srpski golman Đorđe Petrović počeo je karijeru u Čukaričkom, bio je na pozajmici u IMT-u, a samo nekoliko godina kasnije uspeo je da stane na gol Čelsija! Brzo se sve desilo u karijeri 25-godišnjaka iz Požarevca, a iako su svi očekivali da u Londonu bude prikovan na klupu povrede i loša forma Roberta Sančeza izbacile su ga u prvi plan. Uspeo je da se nametne Maurisiju Poketinu, a kada je stigao Enco Mareska prosleđen je Srbin u Strazbur

Iako nije bio golman po ukusu Enca Mareske itekako se svideo Poketinu, pa je argentinski stručnjak zvao Srbina čim je seo na klupu selekcije Sjedinjenih Američkih Država. Znao je da ga je kupio iz Nju Inglanda, pa je pomislio da može da ga ukrade Srbiji!

"Pomoćnik mi je njegov pisao i rekao da mu se javim. Ja rekoh, hoću, samo da mi pošalje broj telefona. Jer sam se ja inače čuo sa Tonijem, onako 'kako si', 'šta radiš', čestitke i to. Dobio broj, zovem ga, a on kaže: 'Petro, jedno pitanje?' Ja rekoh, slušam. 'Jel možeš ti da braniš za Ameriku?'. To je bilo još pre nego što je potpisao. Ja rekoh, ne mogu. Kako ne možeš, igrao si tamo? Ja rekoh nemam ni papire, ništa. To nije bilo ni realno, a i opet Srbija, svakako ne bih promenio reprezentaciju i da mogu. Kaže mi on, još nismo potpisali, ali gledamo kakva je situacija, na koga možemo da računamo, na koga ne možemo. Rekao sam mu, voleo bih s vama opet da sarađujem, ali u nekom klubu", otkrio je Đorđe Petrović gostujući u "Alesto" podkastu. 

Osvrnuo se i na svoj brz i veliki put od igranja nižih liga sa IMT-om i sticanja iskustva do dresa Čelsija, Strazbura i reprezentacije Srbije. Stigao je da ode i na Evropsko prvenstvo i to itekako zna da ceni! Radio je mnogo, ali ipak kaže da ume da bude zahvalan i da je imao i sreće. 

"Svi mi sanjamo velike snove, verovao sam, ali nisam mogao ni da sanjam da ću to moći da ostvarim. Evo danas sam napunio 25 godina, život mi se u poslednje dve-tri godine promenio. Od Čuke sam stigao do Čelsija, branio prošle sezone u Premijer ligi, sad sam u Strazburu... Nemam reči kako bih opisao svoju sreću i šta sam sve uspeo da postignem. Tu je porodica koja dosta pomaže. Evo poslednje dve godine svako leto se selimo. Prvo iz Bostona u London, pa iz Londona u Strazbur. Kažem supruzi „ja mogu, meni je najmanji problem“. Sad imamo i bebu, pa nam je malo teže. Prethodni put sam iz Bostona išao u London da potpišem za Čelsi, pa je bilo uzbuđenje, nije bilo problema, jedva sam čekao da sletim i sve da krene. Sad Strazbur, pre toga Evropsko prvenstvo. Lepe stvari mi se dešavaju, pravo je uživanje", rekao je Petrović. 

Đorđe Petrović   YouTube/ALESTO

(MONDO, N.L.)