Slušaj vest

Doskorašnji menadžer Čelsija Maurisio Poketino (52) novi je selektor reprezentacije Sjedinjenih Država. On će predvoditi tu reprezentaciju na početku cikusa "Svetsko prvenstvo 2026", čiji će Amerika biti jedan od domaćina, uz Meksiko i Kanadu.

Pola godine nakon što je iz američke MLS lige Poketino doveo Đorđa Petrovića u Čelsi, i sam će se preseliti preko okeana, bliže svojoj rodnoj Argentini. Njegov mandat u Londonu završen je krajem maja, bez obzira na to što je završio sezonu za pet uzastopnih pobeda i sa kvalifikovanim timom sa plej-of za Konferencijsku ligu.

Iako je ovog leta bilo nagađanja da će novi selektor Amerike biti Jirgen Klop, to se neće dogoditi. Tamošnji savez je dve godine pred Svetsko prvenstvo navodno stupio u kontakt sa još nekoliko menadžera i izbor je pao na Poketina, bivšeg trenera Espanjola, Sautemptona, Totenhema i Pari Sen Žermena, koji je svojevremeno bio i reprezentativac Argdentine (20 nastupa).

Sa druge strane, u ovom trenutku je neizvesna sudbina Đorđa Petrovića na stadionu "Stamford Bridž", jer se nagađa da neće ostati u klubu uprkos odličnom utisku koji je ostavio prošle sezone. Da je Poketino ostao, sigurno bi i Đorđeva situacija bila drugačija.