Premijer liga uvodi velike promene: Tri predloga su na stolu, zna se kome se ovo neće dopasti

Premijer liga mogla bi da uvede tri promene u budućnosti, neće se to svima dopasti.

EPA-EFE/DAVID CLIFF

Spremaju se velike promene u Premijer ligi. Prema pisanju britanskih medija pokrenuta je inicijativa o tome da se uvedu tri noviteta radi što boljeg prenosa utakmica. Jasno se može zaključiti da se radi o prenosima brodkastera i da oni žele da približe gledaocima dešavanja sa utakmica. Isto tako je jasno i da se ovo neće svideti mnogima.

Pre svega to se odnosi na sportske radnike, trenere, igrače i sve one koji moraju da razmišljaju o mnogim drugim detaljima. Tu su tri glavna predloga. Prvi je da u poluvremenu bude odrađen intervju sa igračem ili trenerom (može da bude i pomoćni trener). Drugi je intervju sa igračima koji su zamenjeni i treći je da se omogući prenos iz svlačionice.

Odmah se na "prvu loptu" vidi da bi tu moglo da bude dosta problema. Zamislite derbi meč Mančester sitija i Liverpula u kom na poluvremenu pred kamere staju Pep Gvardiola ili Arne Slot ili Erling Holand ili Mohamed Salah? Deluje gotovo nemoguće, posebno ako se na to doda i gubljenje fokusa i manjak vremena za govor trenera i promenu taktičkih zamisli pred drugo poluvreme.

Nešto slično može da se kaže i za drugi predlog. To bi donekle moglo da bude dobro ako recimo iz igre izađu Bukajo Saka ili Kol Palmer posle meča u kom su dali dva gola, pa su dobro raspoloženi i hoće da pričaju. Da li bi za intervju stao recimo Markus Rašford koji je zamenjen u momentima kad Mančester Junajted gubi?

Treći predlog i prenos iz svlačionice možda bi i mogao da se odradi, da se dozvoli ulazak na nekoliko minuta, kao što klubovi objavljuju na društvenim mrežama posle uspeha i slično. Ugovori za TV prava u Premijer ligi su ogromni, radi se o milijardama, tako da ako se bude sve to "poguralo", svašta je moguće...

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Pep Gvardiola incident  Arena Sport