Isplivala fotka Džake iz svlačionice u Leskovcu koja sve govori: Čestitao je Piksiju, pa ga sve stiglo

Pogledajte fotografiju iz svlačionice Švajcarske koja pokazuje koliko je Džaki bilo teško zbog poraza od Srbije u Leskovcu.

EPA-EFE/URS FLUEELER

Kapiten reprezentacije Švajcarske Granit Džaka provocirao je naše fudbalere i navijače "performansima" u pobedama svog državnog tima na Mundijalima u Rusiji i Nemačkoj, da bi u subotu u Leskovcu doživeo poraz. Srbija je pobedila 2:0, a Džaka uprkos zvižducima sa tribina nijednog trenutka nije preterao kao što ume, čak je i teren napustio pozdravljajući naše igrače i selektora Dragana Stojkovića Piksija.

Očigledno mu je i selektor Murat Jakin skrenuo pažnju da mu treći put neće progledati kroz prste, pošto je već bio na tankom ledu kod navijača reprezentacije Švajcarske zbog isticanja politke, a istovremeno je potpuna druga stvar provocirati u Leskovcu u odnosu na neutralni teren.

Bilo kako bilo, Džaka je potpuno utučen otišao u svlačionicu, a njegov saigrač Manuel Akanđi na društvenim mrežama podelio je fotografiju koja govori istinu o tome kako se osećao zbog poraza. Pogledajte kako su utučeni Švajcarci:


I to je samo jedan od dokaza da Liga nacija nije nebitno takmičenje, pošto su Švajcarci "zakucani" na dno tabele i čeka ih selidba u niži rang, dok će imati i težak zadatak da zadrže mesto u prvom šeširu za žreb za Svetsko prvenstvo u SAD, Kanadi i Meksiku, s tim da im nova pravila idu na ruku.

Što se tiče Granita Džake, njega nisu preterano kritikovali u Švajcarskoj, sem zbog toga što je odbio da izvede jedanaesterac. Po odlasku Džerdana Šaćirija u penziju, odluka je baš na Džaki, ali se fudbaler poreklom sa Kosmeta možda i uplašio izazova.

This browser does not support the video element.

Džaka se pozdravlja sa srpskim fudbalerima, grli sa Rajkovicem  Kurir

Zato je predao loptu Brilu Embolou, čiji je šut odbranio Predrag Rajković, pa je Švajcarska ostala na "nuli" u Leskovcu: "Embolo je dobar momak, trudi se, žrtvuje se za tim u svakom trenutku... Ali, tražio je da ispadne heroj. Preuzeo je odgovornost, ne možete da budete ljuti na njega. Granit Džaka i Manuel Akanđi odlučuju. Ako jedan od njih želi da šutira, neka šutira, ako ne želi - onda kapiten odlučuje ko će", poručio je selektor Jakin.

Podsetimo, u utorak se Srbija sastaje sa Španijom u okviru četvrtog kola Lige nacija, a Švajcarska igra sa Danskom.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Izviždana himna Švajcarske   Kurir