Drama - avion sa reprezentacijom Crne Gore sat vremena kružio: Stigli kući, ali im nisu dali da slete!

Reprezentacija Crne Gore našla se u problemu kada je stizala nazad kući.

Darren Staples / imago sportfotodienst / Profimedia

Fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je u Velsu 1:0 golom Harija Vilsona sa penala, što je bio šesti uzastopni poraz te selekcije. Ipak četa Roberta Prosinečkog nije završila sa neprijatnostima kada je poražena, već su imali velikih problema sa povratkom kući! 

Avion sa reprezentativcima Crne Gore je sat vremena kružio oko Boke Kotorske i Cetinja, a sve zato što aerodrom u Podgorici nije bio otvoren. Portala "Analitika" prenosi da je letelica bugarske kompanije "Bulgaria Air" kružila sat vremena, a onda se zaputila na aerodrom u glavnom gradu Crne Gore. 

Na kraju je avion sleteo konačno u 5:31, a ubrzo je za "Analitiku" stigao i odgovor samog aerodroma. Oni navode da je bugarska kompanija nenajavljeno poletela ranije, a da su iz aeordroma dali sve od sebe da što pre osposobe pistu za sletanje. Prema njihovim navodima - sat i po pre početka radnog vremena. 

"U tekućoj letnjoj sezoni, Aerodrom Podgorica je otvoren za saobraćaj od sedam sati, što znači da smo avionu “Bulgaria Air” omogućili da sleti sat i po ranije – u 5.23 je završen obilazak manevarskih površina, a avion je sleteo u 5.31. Avion, dakle, nije sleteo sa bilo kakvim zakašnjenjem", naglasili su sa aerodroma. 

(MONDO, Analitika, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Dušan Vlahović Crna Gora Srbija  Arenasport 1/printscreen