Oštre reči Radeta Bogdanovića o Piksiju: Poniženi smo! Veći si katolik od samog pape...

Rade Bogdanović kritikovao nastup Srbije i izbor selektora Dragana Stojkovića Piksija.

RTS/screenshot

Bivši fudbaler i analitičar Rade Bogdanović kritikovao je Piksijev izbor tima za meč protiv Španije (3:0), potom je na poluvremenu rekao da Dejan Joveljić i Aleksandar Mitrović ne mogu da igraju zajedno, da bi na kraju utakmice tokom gostovanja na RTS-u nastavio da kritikuje nastup "orlova".

"Loša taktika i odabir tima. Ne možete da selite igrače s pozicije na poziciju, gde nisu u prirodnom okruženju. Taj eksperiment je doveo da realno... jesmo izgubili, jesmo i poraženi, ali mislim da smo večeras i poniženi", birao je reči Rade Bogdanović.

"Ako ćemo objektivno da pričamo  - ako nam šutiraju svake tri minute i da ih mi pritom ne ugrozimo nimalo, to baca senku. Nije trebalo ovako da izgleda. Prosto je neshvatljivo. Hajde što izgubiš 3:0, oni su prvaci Evrope, ali protiv svakoga moraš da igraš. Svaka utakmica je neko menjanje tima, tumbanje pozicije, izmišljanje tople vode... Kako da kažem, veći si katolik od samog pape!", kritikovao je fudbalski analitičar.

"Ne može to da izađe na dobro. Kako da kažem, to je... Kad vam sklone loptu, da ne vidite ništa, to je briga za budućnost. Ova Liga nacija je dobro takmičenje da vidiš gde si. Otišli smo po islkustvo, ali nije trebalo ovako da izgleda".

Rade Bogdanović je dodao i kada se izgubi 3:0, ne može da se kaže da je "iko išta pokazao", pošto je ekipa neuigrana, igrači su takođe igrali na pogrešnim pozicijama: "Kao da ne težimo da napravimo kompaktnu grupu igrača nosilaca naše igre", ocenio je analitičar.

"Meni su jako čudne izmene i čudan sastav. Ova deca ne mogu da daju svoj maksimum, uvek sam se zezao i govorio - što trener može da upropasti igrača i majka sina jedinca, to potpisujem".

Pogledajte i fotografije sa meča Španije i Srbije:

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Aleksandar Mitrović promašaj na Španija - Srbija  Arena 1 Premium