Svi događaji
Od najnovijeg
21:10

25' - Pljušti kiša u Kordobi

Teren je sada već ozbiljno natopljen, ali to ništa ne smeta Špancima koji gospodare u posedu lopte i igraju vrlo direktno.

21:01

15' - Šanse, šanse... Stativa!

Dosta problema imamo u odbrani, kako u kontrama, tako i u postavljenom napadu. Za sada nas spasava Predrag Rajković koji je odbranio pokušaje Ojarzabala i Morate, vrlo opasne... Uz to, pogodio je stativu Merino, imali smo sreće. Žele što pre do drugog gola igrači "furije".

20:55

10' - Mora bolje!

piksi
RTS/screenshot 

Srbija pravi dosta grešaka do sada i nije čudo što je Piksi odmah skinuo sako i počeo da traži bolju koncentraciju od svojih igrača.

20:50

5' - Gol! Već gubimo! 1:0!

nikola milenković
RTS/screenshot 

Emerik Laport na drugoj stativi vara našu odbranu posle prekida, olako smo primili gol... Zaspala je kompletna defanziva, teško je naći samo jednog krivca, pošto je Laport zaboravljen i samo je "spustio" loptu u mrežu golmana Rajkovića. Niko tu nije uspeo da parira iskusnom štoperu, Rajković je bio bez šanse.

Piksi i Milenković odmah viču na igrače da se koncentrišu, da ovakve stvari ne mogu da se dešavaju. U međuvremenu žuti karton za Ojarzabala zbog nepoštovanja distance kod izvođenja prekida.

Pogledajte gol:

20:46

1' - Meč je počeo!

Očekivano, srpski fudbaleri odmah staju iza lopte i prepuštaju posed Španiji.

20:41

Igrači izlaze na teren!

fudbaleri srbije
RTS/screenshot 

Intoniraju se himne, a onda čekamo spektakl u Kordobi na "Nuevo Arkangelu".

19:39

A na klupi...

Ko čeka šansu? Na klupi Srbije su golmani Jovanović i Ilić, odnosno Simić, Zukić, Ćirković, Grujić, Čumić, A. Maksimović, Ivanović i Jović. Kod Španije šansu čekaju golmani Remiro i Sančez, odnosno Grimaldo, Pau Tores, Hoselu, Rikelme, Saragosa, Migeza, Kubarsi, Serhio Gomez, Pedri i Erik Garsija.

19:34

Čime nas je Piksi iznenadio?

Dok su svi očekivali Andriju Maksimovića, Piksi je odlučio da ponovo izađe u formaciji sa dva napadača, pa će tako uz Mitrovića šansu dobiti Dejan Joveljić, napadač L.A. Galaksija. Dakle, prednost je dobio i u odnosu na Jovića, što bi trebalo da bude pravo iznenađenje za Španiju.

Takođe, pomalo neočekivano i Saša Zdjelar dobija priliku u 11, pošto se očekivalo da Marko Grujić bude od starta u timu, ali se sumnja da ima manju povredu.

19:32

Izašli sastavi!

piksi
AC/© MN press, all rights reserved 

ŠPANIJA: Raja - Poro, Vivijan, Laport, Kukurelja - Zubimendi, Ruiz, Merino - Ojarzabal, Baena i Morata.

SRBIJA: Rajković - Eraković, Milenković, Pavlović - Nedeljković, N. Maksimović, Zdjelar, Birmančević - L. Samardžić - Joveljić i Mitrović.

19:28

Ko sudi?

Današnji meč u Kordobi sudi poljski arbitar Danijel Štefanski, a pomažu mu njegovi zemljaci David Golis, Mihal Obukovič i Vojćeh Mić. U VAR sobi su takođe Poljaci - Pjotr Lasik i Pavel Račkovski.

19:24

Bez pritiska u Kordobi

Pogledajte kako su danas fudbaleri Srbije uživali u andaluzijskom gradiću, pred utakmicu.

19:19

Pola tima fali i Španiji!

Zbog povreda nema Rodrija i Danija Karvahala, dok je najveći gubitak za selektora Španije izostanak i Lamina Jamala.

19:18

Kakav tim se očekuje?

piksi
Marko Metlas/© MN press, all rights reserved 

Srbija će najverovatnije istrčati na teren u sledećem sastavu: Rajković - Eraković, Milenković, Pavlović - Nedeljković, Grujić, N. Maksimović, Birmančević - A. Maksimović, Samardžić - Mitrović.

19:17

Ko sve ne igra za Srbiju?

Piksi je i pre objavljivanja spiska imao probleme i nije mogao da pozove Dušana Vlahovića i Sergeja Milinković-Savića koji su tražili poštedu, dok su zbog povrede otpali još Srđan Babić, Miloš Veljković, Ivan Ilić, Vanja Milinković-Savić i Andrija Živković. Da stvar bude gora, na meču sa Švajcarskom povredio se i Saša Lukić koji nije otputovao sa timom u Kordobu.

19:08

Dobro došli u MONDO live!

SERBIA_vs_SPAIN_82.jpg
MN Press 

Srbija večeras od 20.45 igra protiv Španije u Kordobi vrlo važnu utakmicu Lige nacija. Ovo je možda i poslednja prilika za naš tim da se nađe među dva najbolja u grupi, kako bi uspela da obezbedi i prvi šešir za žreb kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026, a to neće biti nimalo lako jer nas dočekuje šampion Evrope.

Ipak, oslabljeni su, pre mesec dana uspeli smo da ih zaustavimo u Beogradu, a ostaje da se vidi da li Piksi ima rešenje i ovoga puta u rukavu.