Mesi razara i sa 37 godina, nestvarno šta je uradio: Izmislio pet golova na jednom meču!

Lionel Mesi se najbolje oseća u dresu Argentine i sada je to pokazao.

EPA-EFE/Juan Ignacio Roncoroni

Lionel Mesi ne staje! Godine mu ne mogu ništa, sada je postigao het-trik i dodao tome dve asistencije u pobedi Argentine nad Bolivijom 6:0 u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2026. godine. Ovo je Mesiju neverovatni deseti het-trik u dresu reprezentacije, a postigao je na "Monumentalu" u Buenos Ajresu.

Osim Mesija golove su postizali Lautaro Martinez, Hulijan Alvarez i Tijago Almada, a ovo je Mesiju bio 189. meč za nacionalni tim. Učinak je i više nego impresivan, uspeo je da postigne 112 golova i upiše čak 60 asistencija. Posle meča je istakao da mu je i dalje sjajno u dresu nacionalnog tiuma u kome je osvojio dva izdanja Kopa Amerike i poslednje Svetsko prvenstvo i sve je izvesnije da ćemo ga gledati i na narednom Mundijalu. 

"Lepo je doći ovde i osetiti ljubav ljudi, to je ono što me pokreće. Uprkos godinama, osećam se kao dete i lagodno u ovom timu. Sve dok se osećam tako i igram na nivou na kom želim, nastaviću u tome da uživam", rekao je on. 

U ostalim mečevima kvalifikacija u Južnoj Americi Brazil je sa 4:0 savladao Peru i to sa dva gola Rafinje i po jednim Luisa Enrikea i Andreasa Pereire koji su ušli sa klupe. Paragvaj je dobio Venecuelu 2:1 iako je delovalo da im se sprema poraz. Aramburu je pogodio za vođstvo gostiju, Hulio Enkiso je promađio penal u 41. mintuu, ali su sa dva gola Sanabrije Paragvajci pobedili. Bez golova su odigrali Urugvaj i Ekvador, a situacija na tabeli je takva da je Argentina ubedljivo prva sa 22 boda, Kolumbija ima 19, Urugvaj i Brazil dele treće mesto sa 16, Ekvador i Paragvaj imaju 13, Bolivija je na 12, a prva "ispod crte" je Venecuela sa 11.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Mesi Gol   Arenasport/screenshot