Igrao je za Real Madrid, a niko nije znao sa čim se bori: Zbog napada usred noći mogao da završi karijeru

Bivši reprezentativac Španije Isko pre dve godine je dobio napad epilepsije.

JOSE MANUEL VIDAL/EFE

Bivši igrač Real Madrida Isko nedavno je govorio o bolesti koja ga je iznenada zadesila. Naime, tridesetdvogodišnji Španac je pre dve godine doživeo napad epilepsije usred noći, a sada je i objasnio kako je izgledao period koji je mogao zauvek da ga odvoji od terena.

"Nikad pre nisam patio od epilepsije, ali bila je to dosta jaka epizoda", započeo je Isko. "Četiri dana sam bio u bolnici gde su mi uradili veliki broj analiza. Imao sam problema da se prisetim nekih stvari koje su mi se dogodile tog dana. Ima trenutaka iz bolnice kojih se uopšte ne sećam, " zaključio je Španac.

Isko i dalje pije terapiju koja kontroliše epilepsiju. Trenutno brani boje Real Betisa, ipak, na teren se neće vraćati pre 2025. zbog oporavka od preloma noge. Španac je dosad upisao 36 utakmica za tim za koji igra od 2023. i tome dodao još šest golova.

Prethodno je nosio dres Sevilje od 2022. do 2023. Najveći trag je ostavio u Real Madridu dok je bio saigrač Luke Modrića, sa kojim je osvojio pet Liga šampiona. Isko je upisao 353 utakmice za kraljevski klub, postigao 53 golova i tome pridodao 57 asistencija.

U reprezentaciji Španije je bio od 2013. do 2019. i za to vreme je odigrao 38 mečeva i postigao 12 golova.

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Džaka se pozdravlja sa srpskim fudbalerima, grli sa Rajkovicem  Kurir