"Rekao da je Zvezda bolja od Dinama, pa joj dao 5 komada": U Hrvatskoj likuju zbog debakla crveno-belih

Izjava trenera Monaka Adija Hitera "odjeknula" je i u Hrvatskoj, posebno nakon poraza Zvezde.

FRED PORCU / imago sportfotodienst / Profimedia

Crvena zvezda doživela je strašan debakl protiv Monaka (5:1) u trećem kolu grupne faze Lige šampiona, a u Hrvatskoj su dobro zapamtili izjavu trenera Adija Hitera. U najavi utakmice, Hiter je istakao da je Crvena zvezda bolja od Dinama, što su mnogi mediji u Hrvatskoj iskoristili za naslov, kada je susret završen debaklom srpskog šampiona.

"Trener Monaka izjavio u najavi 'Zvezda je bolja od Dinama', a onda joj 'utrpao' pet komada", stoji u tekstu portala 24sata.hr, čijim novinarima očigledno nije promakla ni izjava Austrijanca.

"Teško je porediti ovaj tim Crvene zvezde sa Dinamom. Mislim da ima više kvaliteta. Ima veoma interesantne igrače u timu, poput Silasa, koji je nekoliko sezona igrao za Štutgart, ili kao što je Maksimović, mladi igrač iz omladinske škole. On se već razvija na visokom nivou", bile su reči Adija Hitera uoči meča sa Crvenom zvezdom, za koju se više nego dobro pripremio i kaznio je sve greške tima Vladana Milojevića.

Šta je inače rekao Hiter posle meča? Nije hteo preterano da se "udara po grudima" i dao je umerenu izjavu: "Imali smo dosta šansi, prvo poluvreme je bilo izjednačeno, ali nam je na kraju drago što smo osvojili tri boda... Imali smo dosta šansi u drugom poluvremenu, koje je bilo perfektno. Bili smo maksimalno fokusirani. Prvo poluvreme je Zvezda igrala solidno, ali smo u drugom mi bili perfektni. Srećni smo zbog pet golova u Ligi šampiona, to nije normalno. Srećan sam zbog kompletnog izdanja moje ekipe. Bilo je inspirišuće veče za nas", kazao je Hiter čiji tim ima sedam bodova i u vrhu je tabele Lige šampiona.

Što se tiče Crvene zvezde, ovo je bio treći poraz u takmičenju, do sada najteži. Pre "petarde" u Monaku, Zvezda je kod kuće izgubila od Benfike (2:1), a onda i protiv Intera u gostima (4:0).

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Navijači  MONDO/Dušan Ninković