Zvezda osvojila bod na najčudnijem stadionu u Evropi: Ispod ovih stena pronađeni Tiram, Anri i Mbape!

Nakon poraza u prvom i drugom kolu Lige šampiona za omladince, tim Nenada Milijaša odoleo Monaku u francuskim brdima. Evo kako izgleda taj spektakularni trening centar. Od reportera MONDA Dušana Ninkovića iz Monaka.

Norbert Scanella / Panoramic / Profimedia

Kneževina Monako zauzima veoma mali prostor francuske obale, nedaleko od francusko-italijanske granice. Staza za Formulu 1 prolazi gradskim ulicama, teniski tereni na kojima se igra čuveni turnir smešteni su malo izvan, a u gradu je bilo prostora i za stadion Luj Drugi.

Simpatično fudbalsko (i atletsko) zdanje nije dovoljno za klub Monakove veličine - njima je bila potrebna i akademija za koju jednostavno nema mesta. Na uskim i vrlo strmim ulicama koje presecaju luksuzne vile i hoteli nije moglo da se napravi dovoljno fudbalskih terena. Zato se Monako "preselio" u Francusku.

Za mesto (La) Turbi verovatno ste čuli ako volite biciklizam, pošto često jedna od etapa Tur de Fransa prolazi baš ovuda. Tamo je Monako napravio jedan od najčudnijih, ali i najlepših fudbalskih kompleksa u Evropi, gde su omladinci Zvezde osvojili prvi bod.

This browser does not support the video element.

Akademija Monaka  MONDO/Dušan Ninković

Sa jedne strane kompleks je "ozidan" stenama, što stvarana neverovatan utisak dok gledate fudbalsku utakmicu.

Naravno, u trening centru sve je u idealnom stanju, pa se na internetu može pogledati nekoliko snimaka kojima se Monako pohvalio. Plan je da se u ovim uslovima stvaraju buduće zvezde svetskog fudbala - kao što je to Monako uradio sa Kilijanom Mbapeom, Tjerijem Anrijem, Davidom Trezegeom, Emanuelom Petijem...

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Navijači  MONDO/Dušan Ninković