Partizanov novi sportski direktor - Zlatko Zahovič!? Mijat vraća asa crno-belih, dobro zna kako u Ligu šampiona

FK Partizan ima spremnog kandidata da nasledi Ivicu Ilieva.

Jure Makovec / AFP / Profimedia

Nekadašnji as Partizana Zlatko Zahović kandidat je da bude novi sportski direktor kluba, objavio je "Telegraf". Slovenački as crno-belih sa kraja osamdesetih i početka devedesetih naslediće Ivicu Ilieva, koji je dobio otkaz na inicijativu novog rukovodstva sportskog sektora - Predraga Mijatovića i Danka Lazovića.

Zahovič je bio igrač Partizana od 1989. do 1993. godine, uz jednu sezonu provedenu na pozajmici u Proleteru iz Zrenjaniina. U Humskoj je počeo veliku karijeru, tokom koje je igrao za velikane, Porto, Olimpijakos, Valensiju i Benfiku. Takođe, za reprezentaciju Slovenije nastupao je čak 12 godina i predvodio je i na Evropskom prvenstvu, Svetskom prvenstvu, ukupno odigravši 80 utakmica uz 35 postignutih golova.

U ovom trenutku crno-belih važnije je to da je Zahovič posle oproštaja od Benfike 2005. odbio da bude trener mladog tima "orlova" iz Lisabona, već je odabrao funkcionersku karijeru u Mariboru. Predvodio je sportski sektor tog kluba od 2007. do 2020. godine i pod njegovim vođstvom tim sa Ljudskog vrta osvojio je osam titula, igrao dva puta grupnu fazu Ligu šampiona i nokaut fazu Lige Evrope.

Sa velikim iskustvom i znanjem kako se osvajaju titule i igra najjače takmičenje, Zahovič stiže u Partizan u sklopu velikih promena koje je inicirao novi čelnik kluba, Rasim Ljajić.

Bonus video: Peđa Mijatović o otkazu Ivici Ilievu

Mijatović o Ilievu  Youtube/FK Partizan Beograd