Strašan derbi u Novom Sadu! Vojvodina srušila OFK Beograd u drami, sa Lalatovićem krenula u vrh

Vojvodina pobedila OFK Beograd golom Andrije Radulovića u 97. minutu!

TV Arena sport/Screenshot

Vojvodina je pobedila OFK Beograd 2:1 golom Andrije Radulovića u 87. minutu sa bele tačke! Preokretom u poslednjim trenucima meča, tim Nenada Lalatovića ostvario je prvu pobedu pod vođstvom novog-starog trenera i osvojio jako važna tri boda u borbi za visok plasman na tabeli.

OFK Beograd poveo je posle samo pola minuta, Gleofilo Vlajter (25) dao je gol "iz svlačionice" na centaršut pozajmljenog fudbalera Zvezde, Ebenezera Anana i uz lošu reakciju štopera Vojvodine, Seida Koraća i Đorđa Crnomarkovića.

Veteran Voše Slobodan Medojević pogodio je posle toga stativu udarcem sa velike udaljenosti, a Seid Korać se iskupio uklizavši na pravo mesto posle šuta Nikole Mituljikića. Dvojica igrača domaćih tako su najavili ono što će se dogoditi već u 18. minutu, kada je na semaforu bilo 1:1.

Spektakularni Kejleb Seri je poslao loptu u kazneni prostor bolje nego što je vezista domaćih Njegoš Petrović mogao i da zamisli, ostavivši mu dovoljno prostora da se namesti, šutne tako da iznenadi i golmana i izjednači na 1:1.

Nije se menjao posle toga rezultat, a prštalo je na terenu do te mere da je Medojević umalo zadobio tešku povredu kada ga je nesmotreni vezista gostiju Edmund Ado brutalno faulirao na sredini terena. Sudija Pavle Ilić odmah je isključio pozajmljenog igrača Zvezde, dok se ljubimac navijača Voše previjao od bolova...

Sa igračem manje, OFK Beograd se branio pred odličnim šutevima Petrovića sa distance, a spektakularno je odbranio golman gostiju Balša Popović (24) kada je Jusuf Bamidele gađao glavom u 83. minutu. Ipak, kada je sudija Ilić dosudio penal zbog starta beka gostiju Ebenezera Anana na Andriji Raduloviću, Popović nije mogao da spreči gol. Crnogorac je zatresao mrežu gostiju i postavio konačnih 2:1, za oduševljenje na stadionu "Karađorđe".

Bonus video: Vojvodina - OFK Beograd 2:1

Vojvodina OFK Beograd  YouTube/TV Arena sport