"Od prvog minuta je verovao u sve nas": Filipović objasnio šta je Savo Milošević rekao na 0:1

Partizan je vezao četvrtu pobedu zaredom, ali je ovog puta imao priliku da trijumf proslavi pred punim tribinama stadiona u Humskoj.

Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Partizan je slavio na domaćem terenu i pred punim tribinama. U Humskoj je bilo 17.156 gledalaca koji su pomogli crno-belima da dođu do pobede od 3:1 nad Čukaričkim u 13. kolu Superlige Srbije. Gosti su najpre poveli golom Mihajla Cvetkovića u ranoj fazi meča, a onda je Bibars Natho u drugom poluvremenu poveo ekipu ka preokretu. Posle njegovog gola u 54. minutu, mrežu protivnika su zatresli i Aleksandar Filipović i Aldo Kalulu.

Posle velike i važne pobede Filipović je rekao: "Ovo smo svi veoma dugo čekali! Neverovatan je osećaj igrati pred punim tribinama i svi oni su nam dali dodatnu motivaciju i pomoć, posebno u drugom poluvremenu kada smo gubili i kada smo na krilima njihove energije uspeli da ostvarimo željenu pobedu. Mislim da smo zaslužili da pobedimo i ovom prilikom bih čestitao svima - saigračima, stručnom štabu, ali i navijačima na izuzetnoj podršci".

Prvi čovek struke Savo Milošević ističe karakter momaka na terenu kao glavnu stvar koja je promenila tok meča. O rečima trenera i podršci koju su dobili od njega Filipović je rekao: "On je verovao u nas, verovao je da ćemo preokrenuti. Rekao je da se smirimo, da ne gubimo glavu, da ćemo sigurno dati gol i okrenuti utakmicu u našu korist. Od prvog minuta je verovao u sve nas! Nakon utakmice nam je rekao isto to. Momci su pokazali karakter i drugi put, u nekoliko dana, preokrenuli rezultat i svima od srca čestitam!"

Partizan je imao neverovatnu podršku sa tribina, pored brojnih navijača u ložama su se našla i važna fudbalska imena. Tako su momke u crno-belim dresovima podržali Peđa Mijatović, Danko Lazović, Saša Ilić i Dragan Stojković Piksi. "Zaista je bilo posebno! Nama veoma mnogo znači što oni dolaze i gledaju naše utakmice i što su tu da nas podrže. Siguran sam da će u budućnosti biti još bolje i da ćemo i mi još efikasnije igrati"

Partizan u sredu gostuje Mladosti iz Novog Sada od 17 časova u u šesnaestini finala Kupa Srbije. Biće to težak meč za izabranike Sava Miloševića, ali će posle važne pobede nad Čukaričkim i velike podrške sa tribina imati motiv više. "Naravno! Vezali smo četvrtu pobedu, koja nama mnogo znači, ako pogledamo sam početak prvenstva. U Kupu je jedna utakmica, neugodan protivnik, ali znamo da moramo što pre da se oporavimo, pobedimo i prođemo dalje", zaključio je Filipović.

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Novi dres FK Partizan  FK Partizan