Milan Borjan pravio je kikseve u porazu Kanade od Maroka (1:2), a Hrvatskoj taj rezultat nije odgovarao i zato su u toj zemlji ljutili na golmana Zvezde. On i njegova porodica bili su meta užasnih uvreda tokom utakmice Kanade i Hrvatske, FIFA je zbog toga pokrenula i postupak, a sada je čuvar mreže ponovo bio tema.

"Ovaj frajer se bavi sa svime osim fudbalom. Sa svojim idiotskim izjavama. Kanada ima svojih problema, s ovako raspoloženim golmanom. U pojedinim trenucima, bolje bi bilo da nemaš golmana i probaš sprečiti udarac. Ovako izgledaš smešno", rekao je uz podsmeh trener Slaven Belupa, Zoran Zekić, a preneo portal 24 sata.

Kiks golmana koji je i Zvezdu i Kanadu vodio do istorijskih uspeha bio je tema u hrvatskim medijima u četvrtak popodne, jer su "Vatreni" morali sami da se izbore plasman i da ne izgube od Belgije. To su i uspeli, iako više zaslugom katastrofalnog napadača Belgije Romelua Lukakua nego svojom, ali ipak - idu u nokaut fazu.

Kada je u pitanju Borjan, u Hrvatskoj mu nisu zaboravili to što je pre nekoliko godina rekao da "nije rođen u Hrvatskoj",već u Republici Srpskoj Krajini. On je rodni Knin napustio 1995, u vreme akcije Oluja, kada je kao osmogodišnjak najpre izbegao u Beograd, a potom se sa najužom porodicom nastanio u Kanadi. U toj reprezentaciji godinama je jedan od lidera i najzaslužnijih za istorijski uspeh - drugi plasman na Mundijal te selekcije, a prvi od davne 1986.