U PRAVU JE?

SELEKTOR HRVATSKE "SPUSTIO" NOVINARA I ZAVRŠIO OBRAĆANJE: Iznerviralo ga pitanje, odgovorio ovako i KRAJ!

Autor Milutin Vujičić

Zlatko Dalić nije bio zainteresovan da priča na temu stila reprezentacije Hrvatske koji su mnogi kritikovali.

Izvor: Profimedia

Selektora reprezentacije Hrvatske Zlatka Dalića danas od 20 časova očekuje "meč istine" protiv Argentine u polufinalu Svetskog prvenstva, a dan uoči "dvoboja" bio je pomalo nervozan. To se moglo osetiti na konferenciji za medije na kojoj je morao novinarima da polaže račune i o stilu igre koji forsira Hrvatska, i koji nije naročito lep za oko neutralnog posmatrača, odnosno posebno je upadljiv podatak da su do polufinala Mundijala došli uz samo jednu pobedu - i to nad Kanadom.

Dalić je odgovarao na brojna pitanja, ali poslednje koje mu je postavio novinar iz Egipta ga je iznerviralo, tako da se nije udostojio da mu obezbedi odgovor duži od nekoliko reči... Ipak je kritikovao igre njegovog tima.

''Mi igramo na rezultat i mi smo u polufinalu Svetskog prvenstva. Tu je cela priča gotova", poručio je Zlatko Dalić i time stavio tačku na priče o "lepom fudbalu" kakav su neki očekivali od Hrvatske, a koji očigledno mnogima nije dao rezultata - od Nemačke, preko Španije, a bogami i preko Brazila koji su "vatreni" izbacili posle boljeg izvođenja jedanaesteraca i tako napravili jedno od većih iznenađenja turnira.

"Uvek igračima kažem da uživaju, nema uspeha ako ne uživaš u svom poslu. I svako ko radi svoj posao mora biti sretan, a moji igrači to jesu. Isto ću im reći, da uživaju. Došli su nedge gde možda i nismo očekivali ove godine, gde celi svet gleda šta će jedna mala Hrvatska da uradi", zaključio je Zlatko Dalić.

Podsetimo, Hrvatska je pobedila Argentinu u grupnoj fazi prethodnog Svetskog prvenstva u Rusiji, dok ćemo videti da li će se Mesi i njegovi saigrači ovoga puta osvetiti "gaučosima" koje svi već vide u finalu, ali tako je bilo i sa Brazilom.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt