Košarkaši Partizana u subotu od 19 časova će ponovo zaigrati na parketu na kome su dobili jedan od jačih "šamara" poslednjih godina.

FMP ih je početkom juna u Železniku eliminisao iz plej-ofa srpske Superlige, a sada je na redu još jedan važan meč, u okviru 14. kola ABA lige.

"Panteri" i crno-beli sa skorom 6-7 dele četvrto mesto, ali na istoj "koti" su još ekipe Cibone, Zadra i Mornara, tako da u poslednjih devet kola treba očekivati žestoku borbu za svaku pobedu.

"Utakmica je od velike važnosti i za nas i za njih, jer se nalazimo u krugu timova koji se bore za plasman u polufinale", ističe Vanja Marinković u najavi ovog meča.

"Uvek teško igramo sa njima i u poslednjih nekoliko godina smo ih samo jednom pobedili velikom razlikom. Prva utakmica ove sezone bila je praktično 'na jednu loptu', a očekujem da će i u subotu biti slično", dodao je bek Partizana i izrazio uverenje da "možemo da odigramo dobro i pobedom završimo ovu godinu".

Nenad Čanak je kao šef struke debitovao pobedom nad MZT Skopljem i tada su se navijači ponadali da je napravljena prekretnica u odnosu na krizni period pod vođstvom Mute Nikolića.

Međutim, pokazalo se da je to bio samo kratak predah, pošto su usledili porazi od Limoža i Mornara u neizvesnim završnicama, a onda i debakl na oproštaju od Evrokupa - "minus 35" protiv Lokomotive Kubanj.

Zato Čanak smatra da utakmica dolazi "u nezgodnom trenutku".

"FMP je atletski sjajna ekipa, igraju veoma dobro i imaju iste ambicije kao mi, a to je plasman u plej-of. Znamo šta je potrebno da uradimo na terenu da bismo došli do izuzetno važne pobede. Biće teško na njihovom terenu, ali verujem da smo u stanju da odigramo na visokom nivou i vratimo se iz Železnika sa pobedom", rekao je mladi trener za zvanični klupski sajt.

Partizan je prvo ovosezonsko odmeravanje snaga, u oktobru u svojoj dvorani, dobio rezultatom 87:84.

Patrik Miler tada je sa 20 poena bio najefikasniji u pobedničkom timu, dok je FMP predvodio Filip Čović sa 24 poena i sedam asistencija.