Đordi Bertomeu dolazi u Beograd na Mali Kalemegdan
MN Press 

Posle sastanka sa predsednikom Budućnosti Draganom Bokanom, kome je poželeo dobrodošlicu u najjače takmičenje, čelnik Evrolige Đordi Bertomeu dolazi i u posetu Beogradu.

Špančev dolazak na Mali Kalemegdan u subotu neće imati direktne veze sa sledećom sezonom najjačeg takmičenja, za koje je "jadransku" kartu izborila Budućnost, od koje se očekuje da u narednom periodu ispuni uslove za povratak u elitu.

Bertomeu će doputovati u glavni grad Srbije da bi otvorio terene na beogradskoj tvrđavi, koji će ostati i posle predstojećeg Fajnal-fora (18-20. maja) u Štark areni.

Svečanosti će, osim Bertomeua, prisustvovati gradonačelnik Beograda Siniša Mali, predsednik skupštine grada Nikola Nikodijević, generalni menadžer kompanije "Turkish Airlines" za Srbiju Mehmet Alagoz, kao i čuveni srpski trener Dušan Ivković, ambasador F4 turnira Duško Savanović i košarkaši "večitih", Branko Lazić, Ognjen Dobrić i Mihajlo Andrić.

Očekivano, događaju će prisustvovati i predstavnici najvećih srpskih klubova, pa ostaje da se vidi da li će oni Špančevu posetu iskoristiti da saznaju konkretnije informacije o svojim sledećim sezonama. U Zvezdi i dalje ne otpisuju mogućnost da nastupe u Evroligi u slučaju da Budućnost ne odgovori uslovima, dok je Partizan već razgovarao sa Bertomeuom o pozivnici za učešće u Evrokupu 2018/19.