Pre tačno deset dana Vasilije Micić završio je klupsku sezonu.

Srpski "plej" je sa svojim Žalgirisom trijumfovao protiv najvećeg rivala Lijetuvos Rivasa (80:70) i sa 4:1 u seriji titulom se oprostio od Litvanije. I on, poput Nemanje Nedovića, ovog leta menja klub, i priželjkuje odmor posle teške sezone.

Ipak, predstoje prvo važni mečevi, selektor Saša Đorđević kaže i najvažniji, protiv Gruzije i Nemačke u trećem "prozoru" kvalifikacija za Mundobasket.

"Još ne pokušavam razmišljam o umoru pošto sam u reprezentaciju došao odmah posle finala i sada razmišljam samo o naredna dva meča. Tek kada to prođe ću shvatiti koliko je sezona bila dugačka i teška, ali kada je ovako uspešna - poželiš da je svaka ovakva", kazao je Micić za MONDO na okupljanju reprezentacije juče u hotelu "Šeraton" u Novom Sadu.

Kome je teže, igračima koji su imali mali predah ili onima koji nisu?

"Mislim da ova utakmica koja dolazi za momke koji su ranije završili sezone možda i nije toliko teška jer su imali period da se odmore, a ja sam došao direktno sa zadnje utakmice, iskreno voleo bih da je bio mali odmor, ali u neku ruku je dobro da se nadovezalo u dobrom ritmu".


Za selekciju Gruzije ima samo reči hvale.

"Mi smo prošle godine odigrali s njima meč u Grčkoj - to je ekipa koja igra jednu od lepših košarki. Osvojili su taj turnir u Grčkoj, imaju dobru hemiju, velike su patriote i vole da igraju za svoju zemlju, čak i ako imaju jednog stranca - taj stranac mahom izgleda kao Gruzijanac. Nateraju ga da se tako oseća, ponaša... Šengelija je imao najbolju sezonu u životu, biće lider, Šermadini im je dugo već uzdanica i sa takvom ekipom kod kuće biće teško", naveo je Micić.

Vasilije Micić za MONDO: Efes me je hteo, drago mi je što se ne igra samo u Beogradu
MN Press 


Na papiru - Nemačka deluje kao još ozbiljniji rival i jedina je reprezentacija koja nas je pobedila u dosadašnjem toku kvalifikacija. Srbija će posle gostovanja u Tbilisiju (29. juna) ugostiti "pancere" u Novom Sadu (2. jul).

"Meni je drago što ne igramo u Beogradu, volim što se menja i igra u drugim gradovima, Srbija je košarkaška nacija i lepo je što svaki grad može da oseti prisustvo reprezentacije. Lepo je da i mi igrači osetimo energiju i od drugih navijača iz drugih gradova", rekao je Micić i pozvao navijače da dođu u velikom broju i napune halu Spensa.

"Koliko god mislili mi da je ovo profesionalizam - mi igramo zbog navijača".

Vraća se u Tursku gde će nositi dres Efesa i pokušati da nastavi da pruža dobre partije kao u dresu Žalgirisa s kojim je ove godine igrao na Fajnal foru u Beogradu.

"I prošle godine sam rano rešio za klub, isto sam hteo i ove sezone da nastavim tu nazovi 'tradiciju', da što ranije pripremim telo za sezonu koja sledi. Mislim da sam u godinama gde težim ka napredovanju i kreiranju karijere i  ovo je moja odluka. Bila je odlična sezona u Žalgirisu, rezultatski posebno - individualno isto dobra, ali mislim da sam spreman za novi nivo i novi izazov", kazao je Micić i dodao:

"Spreman sam za novi klub koji ima sjajnu tradiciju, i nije imao dobru sezonu, ali bio sam velika želja ljudi iz Efesa i to mi je bilo dovoljno da tu ponudu prihvatim".