Proglašenje pandemije korona virusa uslovio je prekid sportskih takmičenja širom Evrope, a za strance koji nastupaju u Srbiji i regionu znak da spakuju kofere i otputuju u svoje zemlje.

Ali ne i za Rašona Tomasa, košarkaša Partizana. Saigrači koji nemaju srpski pasoš, kao i trener Andrea Trinkijeri otišli su u svoje domovine, a Tomas je odlučio da ostane u Beogradu.

"U Beogradu mi je veoma prijatno, ovaj grad mi je kao druga kuća. A uz to, nisam želeo da rizikujem da tokom putovanja zakačim neku bolest, pa da ugrozim moju porodicu dolaskom u SAD", rekao je u razgovoru za "Večernje novosti" Tomas, i dodao da se sa članovima svoje familije svakodnevno čuje i da je najvažnije da se čuvaju i da se osećaju dobro.

Priznaje da je bilo teško prilagoditi se na drugačiji način života u odnosu na onaj koji je vodio pre uvođenja vanrednog stanja i suspenzije takmičenja, kada je u potpunosti bio posvećen košarci. Sada nema treninga, utakmica, rada u teretani, ali se vežba u kućnim uslovima.

"Čitam, vežbam, džogiram, igram video-igrice onlajn sa mojim saigračima i sa porodicom. Mnogo vremena tokom dana provedem mentalno zauzet", naveo je Amerikanac.

Navodi da mu, kao i većini ostalih, teško pada život u zatvorenom, ali...

"Ima trenutaka kada mi je baš teško, ali opet znam da stvari mogu biti i mnogo gore".

Strpljivo čeka da se sve prođe i vrati se onome što najbolje radi i u čemu uživa.

"Jedva čekam da ponovo zaigram košarku pred navijačima. Iza nas je teška sezona, ali sam veoma zadovoljan rezultatima koje smo ostvarili do sada", zaključio je Tomas, kojeg su uz saigrača iz Partizana Korija Voldena navijači izabrali u najbolju petorku Evrokupa.