Nije nikakva tajna da su plate u NBA ligi daleko "jače" nego u Evroligi, ali svedoci smo toga i da su klubovi na "starom kontinentu" pojačali budžete prethodnih godina.

Tako je bilo do sada, zbog pandemije korona virusa jasno je da će morati da ih smanjuju, a tim povodom specijalizovani košarkaški portal "Jurohups" objavio je najnovija saznanja o najvećim platama igrača u Evroligi.

Uz ogradu da su to "najpribližniji podaci" do kojih su mogli da dođu, saopšteno je da su evidentno neki klubovi smanjili plate svojim zaposlenima, dok su oni najbogatiji i dalje u vrhu.

Najplaćeniji igrač Evrope je član Barselone. To je naravno Nikola Mirotić koji godišnje dobija 5,4 miliona dolara, što je novac koji mu je i obećan da bi se vratio iz NBA lige, pošto je i tamo imao solidna primanja, ali manju ulogu.

Na drugom mestu, uz daleko manju platu, nalazi se možda i najbolji igrač Evrolige. Šejn Larkin u Efesu zarađuje godišnje 3,7 miliona dolara i ni njemu se (još) ne vraća u NBA.

Na trećem mestu je "naše gore list" Nikola Milutinov koji je ovog leta prešao u CSKA Moskvu za godišnju platu od 2,5 miliona dolara, koliko zarađuje i njegov saigrač Majk Džejms, koji je tu sezonu duže. Otprilike istu zaradu ima i Aleksej Šved u Himkiju, s tim da nije isključeno i da je veća uz mnogobrojne potpise koji stoje u ugovoru.

Slede potom igrači Fenerbahčea - Nando de Kolo (2,4) i Jan Veseli (2,2), dok su u deset najplaćenijih još i oni koji zarađuju po dva miliona: Serhio Ljulj i Edi Tavares iz Real Madrida, odnosno Aleks Abrines i Kori Higins iz Barselone.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.