Valensija je u toku meča sa Crvenom zvezdom javila da je preminuo legendarni trener muške i ženske selekcije ovog tima Mihajlo Miki Vuković. 

On je u Jugoslaviji bio poznat pre svega po radu sa košarkašicama, a njegova najveća uzdanica bila je Razija Mujanović. 

Upravo je on otkrio buduću članicu FIBA kuće slavnih i sa njom kao glavnom igračicom osvojio evropsko zlato 1989. godine. Tada je Jedinstvo iz Tuzle postalo šampion Evrope, a Razija je kasnije čak stigla i do VNBA, gde je bila prva Evropljanka. 

Ona se na instagramu emotivno oprostila od čoveka koji joj nije bio samo trener, već učitelj, prijatelj i drugi roditelj. Njeno oproštajno obraćanje prenosimo u celosti. 

"Trener, drugi otac, pedagog, prijatelj, šampion, primer i uzor. Oprostite mi na greškama, ako ih bude, iz mene pišu bol i emocije ove oproštajne reči.. Večeras bih samo da kažem hvala.

Hvala Ti treneru što si me naučio da budem šampion i da se ponašam tako. Hvala Ti što si me naučio da su oni skromni iznutra najbogatiji. Hvala Ti što mi nikad nisi dopustio da odustanem, jer isto tako ja danas ne dam svojim košarkašicama da odustanu od svojih snova! Pričam im o tebi, jer niko ne sme zaboraviti ko je profesor košarke, genije. Hvala ti za sve "kaznene treninge". Hvala ti što si Tuzlu i Jedinstvo učinio košarkaški besmrtnim. Hvala Ti za sve uspomene, razgovore, za svaki moj roditeljski sastanak na koji si otišao, za sve reči motivacije, za to što si verovao u mene kada niko drugi nije, za to što sam postala najbolja jer to bez Tebe ne bi bilo moguće!

Da se ja pitam, Mejdan bi nosio Tvoje ime! Da se ja pitam, Ti bi treneru bio u FIBA Hall of Fame! Da se ja pitam, Ti bi bio u školskim udžbenicima - a ja ti treneru obećavam, nikad te nećemo zaboraviti, dok sam ja živa i daću sve od sebe da se nešto pitam! Počivaj u miru treneru svih trenera!

PS. A koga sad da nazovem pre/posle utakmice reprezantacije i pitam za savet?!", navodi se u oproštaju od Mikija Vukovića. 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.