Partizan je počeo novu eru sa najboljim evropskim trenerom Željkom Obradovićem, a to podrazumeva i velike promene u igračkom kadru posle jedne od najlošijih sezona u istoriji.

Crno-beli su angažovali do sada četiri zvučna pojačanja, dok su već sedmorica košarkaša koji su u Partizanu završili 2020/21 već napustili tim. Poslednji u nizu igrača koji su otišli je Stefan Janković (27, 211 cm) koji je prethodne tri sezone bio član crno-belih.

Janković je prema pisanju specijalizovanog portala "Sportando" raskinuo sa Partizanom, a već je nadomak potpisa za još jedan crno-beli klub: PAOK.

Srpski košarkaš, koji ima i kanadski pasoš, igrao je na koledžima Misuri i Havai pre nego što se 2017. godine vratio u rodni Beograd i postao član Crvene zvezde. Ipak, samo jednu sezonu kasnije prešao je u redove "večitog" rivala u kom nije ostavio dublji trag.

Štaviše, za prethodne tri sezone Janković je više bio na pozajmicama (AEK, Kapital i Bašakšehir) nego što je igrao za Partizan.

Prethodno je Partizan ostao bez još šestorice: Ognjena Jaramaza, Erika Mike, Džoša Perkinsa i Nikole Jankovića kojima su istekli ugovori, Rašona Tomasa s kojim je raskinuta saradnja, odnosno kapitena Novice Veličkovića koji je odlučio da završi igračku karijeru.

Crno-beli su za to vreme doveli Kevina Pantera, Aleksu Avramovića, Zeka Ledeja i poslednjeg u nizu Rodionsa Kuruksa, sigurno ne i poslednjeg novajliju za 2021/22.