Nekada su činili ubitačan, šampionski trio Partizana, čuveni TNT, a od četvrtka uveče su sva trojica i zvanično u penziji.

Prvo je zbog problema sa povredama karijeru još 2014. završio Uroš Tripković, nedavno je to učinio Milenko Tepić, a sada i Novica Veličković.

Upravo su i Milenko i Uroš bili u prepunoj "Areni" i tako uveličali poslednji meč legendarnog kapitena u crno-belom dresu i pobedu protiv Efesa.

"Bio je prelep osećaj. Novica je zaslužio sve ovo. Igrali smo zajedno pet-šest godina. Super smo drugari i drago mi je da je imao ovakav ispraćaj", rekao je Tripković u razgovoru sa srpskim medijima.

Nije imalo mnogo dileme kada su ga pitali po čemu će pamtiti Novicu.

"Pamtim ga najviše po energiji."

MN Press, MNPress Novica Veličković / oproštajna utakmica

Prisetio se čuvenog "TNT-a".

"Najlepše sećanje mi je to i reprezentacija. To je nešto što će mi ostati kao nešto najlepše. Mi smo bili generacija mladih družili se na terenu i van njega i tako je i danas."

Ne žali zbog toga što je prvi od njih morao da "okači patike o klin".

"Ima sedam-osam godina kako sam završio. Krivo mi je zbog toga, ali takva je situacija bila, to je to."

Na kraju je pričao o novom timu Partizana pod komandom Željka Obradovića.

"Sviđa mi se kako izgleda ekipa, energija sa kojom igraju iako je pripremni period. Treba vremena da se ekipa uigra, ima dosta novih igrača. Jedva čekam da vidim kako će izgledati sve kada krene sezona", zaključio je Tripković.

Naravno, i Milenko Tepić je bio u Areni. On je do minulog leta igrao za Megu i ispostavilo se da je to bio poslednji plej-of i za njega, jer je sada tim-menadžer svog poslednjeg kluba.

"Ovakav oproštaj malo ko može da napravi. Sigurno da je zasluženo sve što je Novica dao Partizanu, požrtvovanost, ljubav, energiju ova publika zna da prepozna. Ovo je prelep trenutak i zaslužen odlazak u penziju i drago mi je što sam deo ovoga", rekao je Tepić za klupsku televiziju.

Kosta Perović Milenko Tepić
MN Press 

TNT - nekad zajedno terenu, sada zajedno u penziji.

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.