Kao što je i ranije bilo najavljivano ovogodišnji F4 Evrolige koji je trebalo da se održi u Berlinu od 27. do 29. maja biće održan u Beogradu! 

"Arena" će od 19. do 21. maja biti domaćin za četiri najbolje evropske ekipe, a ovo će biti drugi put da prestonica Srbije bude domaćin ovog prestižnog turnira, pošto sui najbolje četiri ekipe Starog kontinenta već dolazile u Srbiju 2018. godine. Tada je Real Madrid predvođen Lukom Dončićem odneo titulu pobedivši u finalu Fenerbahče. 

Sada je Berlin odustao od organizacije zbog problema vezanih za pandemiju virusa korona, a sada se zvanično zna i satnica mečeva koje ćemo gledati. Polufinala su na programu 19. maja od 18:00 i 21:00 časova, a u subotu 21. maja će se od 16:00 igrati meč za treće mesto, a od 19:00 finale!

Beograd će se tako pridružiti Barseloni, Madridu, Berlinu i Istanbulu kao jedinim gradovima koji su organizovali završni turnir Evrolige više od jednog puta u ovom veku.

"Posle mmogo razmišljanja mi smo odlučili da je ovo najbolja odluka za košarkaše i navijače. Glavni cilj nam je da ispoštujemo integritet takmičenja i da smanjimo rizik za naše učesnike. Za Berlin je ovo samo odlaganje i radujemo se povratku tu. Nismo mogli ni da pomislimo na bolju altgernativu od Beograda, grada povezanog sa košarkom. Želim da se zahvalim Vladi Srbije i Gradu Beogradu što su nas prihvatili", rekao je Đordi Bartomeu.

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.