Kada su Lejkersi na početku sezone uz Lebrona Džejmsa i Entonija Dejvisa doveli Rasela Vestbruka odmah su krenule da se prave kalkulacije oko plasmana u završnicu, borbe za titulu i svega što uz to sledi. Umesto toga, dogodilo se potpuno suprotno.

Tim iz Los Anđelesa neće igrati u plej-ofu ove sezone. Umesto priprema za doigravanje igrači su davali tradicionalne intervjue po završetku sezone, među njima se našao i Vestbruk.

Eksplozivni plejmejker je ove sezone prosečno beležio 18,5 poena, 7,4 skoka i 7,1 asistenciju po meču, uz užasan šut za tri poena (29,8 odsto). Posle svega toga je kao glavnog krivca istakao Frenka Vogela, trenera koji je dobio otkaz.

"Očigledno je da ovo nije bila dobra sezona ni za mene ni za tim. Bilo je razočaravajuće i to sigurno neće biti slučaj sledeće godine", počeo je Vestbruk.

Zatim je "opleo" po doskorašnjem šefu stručnog štaba "jezeraša".

"Nisam siguran šta je bio njegov problem sa mnom. To je pitanje koje treba njemu da postavite i o tome bi on trebalo da priča. Ja sam imao osećaj kao da se nismo povezali od početka, delovalo mi je kao da treba da mu dokazujem šta mogu. Nažalost, ali tako je."

Posle kratke pauze je na to dodao jednu rečenicu.

"Nikada nisam dobio poštenu šansu da budem ono što jesam i da pomognem ekipi na pravi način."

Rasel ima u svom ugovoru "igračku opciju" od 47 miliona dolara, ako je aktivira ostaće u Lejkersima, ali klub i u tom slučaju ima mogućnost da ga trejduje.

"Ne znam još uvek, tek treba da donesem odluku. Zato se i zove 'igračka opcija'", poručio je Vestbruk.

Izgleda da čelnici franšize nemaju nameru da ga zadrže i ako aktivira tu opciju. Bar tako deluje po odgovoru koji je generalni menadžer Rob Pelinka dao kada su ga pitali o Vestbrukovoj budućnosti u klubu.

"Budite uvereni da ćemo uraditi sve što je u našoj moći da budemo bolji sledeće sezone i da unapredimo ekipu još više nego što je to bio slučaj ove godine", zaključio je Pelinka.