Košarkašku Srbiju, košarkaški Split i celu košarkašku Evropu pogodila je vest o preranoj smrti legedarnog plejmejkera Crvene zvezde, Partizana, Jugoplastike i reprezentacije Jugoslavije Zorana Sretenovića. 

Nekadašnji košarkaš i trener koji je tokom karijere igrao za veliki broj klubova, ali ga najbolje pamtimo iz vremena kada je sa generacijom Dina Rađe i Tonija Kukoča osvajao evropse titule u Splitu preminuo je u 57. godini. 

Sada se od njega oprostio i Rađa, sa kojim je u Splitu Sretenović imao poseban odnos. Često je pričao o tome kako mu je Rađa bio cimer i kako je upravo sa njim proveo najviše vremena, a kada je počeo rat Sretenović se sklonio upravo kod svog bivšeg saigrača u Italiji. 

"Zadnjih šest meseci su postali takvi da mi se strah javiti na telefon. Koliko dobrih ljudi i prijatelja je otišlo. Sreto mi je bio kao brat. U ono doba smo bili cimeri i provodili najviše vremena zajedno. U prvom redu je bio čovek. Zajebant od glave do pete. Taj ni sekunde nije bio ozbiljan osim kad je igrao. A kad je igrao, kompjuter u glavi. Taj je znao sve šta treba u svakom trenutku. Bio je pravi plej koji je držao uzde jedne moćne ekipe i svi su ga obožavali. Muda k'o dinje, odbrana za primer a i kad bi dao dva koša igrao je odličnu utakmicu. Kakva je to glava bila. Druže moj neka ti je laka zemlja", napisao je Rađa. 

Sretenović i Rađa su zajedno igrali od 1986. godine pa sve do 1990. kada je Rađa otišao u inostranstvo.

MN Press Zoran Sretenovic