Američki košarkaš Kevin Durent (33) iskoristio je rano ispadanje iz plej-ofa NBA lige kako bi stigao u Evropu i pogledao malo košarke u četvrtfinalu Evrolige. Zvezda Bruklin Netsa - koji su počišćeni od Bostona u prvoj rundi, pojavila se na meču Monaka i Olimpijakosa.

Čuveni Amerikanac je mogao da vidi na delu svog nekadašnjeg saigrača Majka Džejmsa, ali i da se još jednom zaljubi u evropsku košarku o kojoj je ranije govorio u superlativima. Čak je pričao i o završetku karijere u dresu Barselone!

Kako je istakao pre nekoliko godina, o tome mašta i voleo bi da mu se nešto tako dogodi. Već zna i čiji bi dres nosio u poslednjoj sezoni aktivnog igranja košarke...

"Zaista želim da igram u inostranstvu svoju poslednju sezonu. U Barseloni. Ja bih voleo, jednog dana. To je druga najbolja liga na svetu. Utakmice Evrolige deluju zabavno. Ne znam tačno da li ću to uraditi, ali sedim na kauču i sanjam o tome. Bilo bi super da to doživim", rekao je Kevin Durent.

Jedna od najvećih zvezda NBA lige trenutno je pod ugovorom sa Bruklin Netsima, a to mu je treći klub u karijeri. Draftovali su ga Sijetl Supersoniksi 2007. godine, a ta franšiza se nakon samo jedne sezone preselila u Oklahomu. Kasnije je nosio dres Golden Stejta sa kojim je dva puta bio šampion i MVP finala, a od 2019. je u Bruklinu.