Ponovo se širom sveta piše rečenica da je Nikola Jokićdrugi put uzastopno MVP NBA lige. Još jednom je osvojio laskavo priznanje i postao je opet najbolji košarkaš na planeti.

Dodela je održana u Somboru u zanimljivom okruženju, a dan kasnije je Nikola iz svoje kuće imao zanimljive razgovore sa predstavnicima medija. Putem "Zooma" je odgovarao na pitanja novinara, među kojima je bio i MONDO.

Jedno od pitanja na srpskom bilo je u vezi titule. Da li razmišlja o tome da napusti tim ako ne osvoje prsten?

"Nadam se da ćemo sledeće sezone biti bolji nego ove. Napredovali smo mnogo svih prethodnih godina, ove smo se mučili doduše dosta sa povredama. Ne samo sa Porterom i Marejem, već i sa Dozijerom, Čančarom. Nadam se da ćemo imati šanse da napadnemo titulu. Ne razmišljam o odlasku iz Denvera, osim ako me ne oteraju", sa širokim osmehom je rekao Nikola.

Printscreen/Zoom/Denver Nuggets Nikola Jokić press konferencija

Jasno je da mu je cilj NBA prsten.

"Kada prestanete da igrate košarku hoćete da imate neki timski uspeh. Normalno je razmišljanje da želite titulu. Individualne nagrade su nešto što dolazi, ljudi biraju. Titule su ono što ti osvajaš. To je najbolji način opisati kako razmišljam. MVP, individualna priznanja, sve to ti neko daje. Mi imamo odlčinu grupu momaka, nadam se da ćemo biti bolji u godinama koji dolaze."

Uveren je da će stvair doći na svoje kada se vrate Marej i Porter.

"Što se tiče sledeće sezone, rano je pričati o tome, videćemo da li će se opraviti oni. Šalim se malo, naravno da hoće, vratiće se mnogo jači. Moris će igrati na prirodnoj poziciji drugog pleja na kojoj se bolje snalazi. Imaćemo opasna dva šutera koja se vraćaju, Džamal kao košgeter, nadamo se boljoj sezoni."

Inače, Nikola je pre nekoliko meseci otkrio da ne zna gde mu je prvi MVP trofej. Sada je stigao i drugi.

"Nisam mogao da ga nađem jer smo se selili, nisam bio ja kriv već surpuga Natalija. Sada sam ih našao, tu je i novi i stari, znam gde su. Mada je ovaj novi težak, neću da lažem."

Pitali su NIkolu i da li se oseća kao lider NBA lige.

"Ima mnogo sjajnih igrača, ne mogu za sebe da kažem da sam lider u celoj ligi. Ima mnogo dobrih igrača", zaključio je Jokić.