Beograd će narednih dana biti centar evropske košarke, pošto se u Areni igra F4 Evrolige, a mečeve četiri najbolja tima u takmičenju gledaće sve "najveće face". Mnogi su već stigli u prestonicu Srbije, a danas su se na mestu gde će biti krunisan novi šampion sreli prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu i najtrofejniji trener u ovom takmičenju Željko Obradović.

Španski advokat koji godinama rukovodi Evroligom proćaskao je sa trenerom Partizana u veoma opuštenoj atmosferi.

Njih dvojica se znaju već godinama, pošto je Obradović čak devet puta svoje klubove vodio do titule prvaka Evrope. Počelo je sa Partizanom pre tri decenije, a zatim je isti uspeh ostvario na klupi Huventuda, Real Madrida, Panatinaikosa (pet puta) i Fenerbahčea.

Pogledajte sve fotografije sa lica mesta:

MONDO/Nikola Lalović Arena

U hali na novom Beogradu izložen je i trofej koji je Obradović osvajao devet puta, a Đordi i on ćaskali su nedaleko od pehara. Obojica su bili dobro raspoloženi i razgovor je protekao uz osmehe na njihovim licima. Treba istaći da je Obradović ove godine u nešto drugačijoj funkciji, pošto se nalazi u organizacionom odboru beogradskog F4.

Na licu mesta pojavio se i Darko Perić, glumac srpskog porekla koji je veliki ljubitelj košarke i jedno od prepoznatljivih lica Evrolige. On poslednjih godina sarađuje sa ovom organizacijom, a ljubitelji serija ga znaju iz "La casa de papel", španske serije u kojoj glumi Srbina, jednog od najboljih pljačkaša u Španiji.

Takođe, u Areni su primećeni nekadašnji asovi Evrolige poput Huana Karlosa Navara, Dejana Tomaševića, Duška Savanovića, Igora Rakočevića...