Vasilije Micić uživa ove večeri u Beogradu, gde je predvodio svoj Efes do titule prvaka Evrolige, pa zapevao narodnjak u programu uživo, pa ogrnuo srpsku zastavu i podigao trofeje...

Posle svega, on je došao na konferenciju za novinare i odgovarao o različitim temama, sve dok jedan novinar iz Litvanije nije zatražio od njega da pošalje poruku podrške Ukrajini. U tom trenutku je trener Efesa Ergin Ataman pogledao ka Vasiliju i poslao ga u svlačionicu, zaštitivši ga od političkih pitanja i tema.

"Mislim da je Vasa umoran i da je vreme da ode u svlačionicu. Možeš da odeš, a ja ću odgovoriti na sledeća pitanja", rekao je Ataman. Kada se Micić povukao sa konferencije, turski stručnjak je odgovorio Litvancu:

"Naravno da smo duboko uznemireni situacijom i pričam o ovome od prvog dana kada je rat počeo... Neprihvatljivo je da se to događa u ovom veku, u ovom trenutku. Živim u Turskoj, sa turskim narodom i svi smo uznemireni što nevini ljudi, deca, civili, umiru. Neverovatno je šta se događa, ponavljam, 2022. godine u Ukrajini", rekao je Ataman.

"I kada je sport u pitanju, veoma mi je žao zbog mojih prijatelja koji rade u klubovima u Rusiji, koji nemaju veze s tim, to je sranje od politike, nadam se da će čovečanstvo pobediti ovu situaciju kao i koronu. Optimista sam da možemo ovo da pobedimo. To je sve", dodao je turski stručnjak, pa nakratko napustio konferenciju, da bi se presvukao.

Za to vreme, Micić je bio već u svlačionici.

MN Press Vasilije Micić Efes šampion Evrolige