Borba za šampionsku titulu ABA lige je počela, Crvena zvezda pobedila je Partizan u prvom meču finalne serije. Trofej će osvojiti tim koji prvi stigne do tri trijumfa, a crveno-beli imaju prednost. Drugi duel igra se u nedelju.

Domaćini u tom duelu biće ponovo crveno-beli, svesni su svi u timu koliko je to važno. Dejan Davidovac je odigrao sjajan meč (10, 5sk), proradio je u najvažnijem delu sezone kao što je to činio i u nekim prethodnim godinama.

"Možda se stiče takav utisak, ali mi je drago što smo svi bili na visokom nivou. Ova utakmica kao prva je najteža. Imali smo određenih problema, ali smo pobedili", počeo je Davidovac.

MN Press Slavlje košarkaša Crvene zvezde nakon pobede u prvom meču finala ABA Lige

Dejan Radonjić je na konferenciji za medije istakao da drugi duel može da bude izuzetno opasan.

"Slažem se sa trenerom. Svaka utakmica je bitna, borili smo se za domaći teren, moramo da ga odbranimo. Imamo kvalitet da to učinimo."

Dejan Davidovac izjava posle meča MONDO/Nikola Lalović

Meč su crveno-beli prelomili u drugom delu, stekli su dvocifrenu prednost koju su sačuvali do kraja.

"Odbrana je bila na visokom nivou, uz neke određene stvari sa kojima smo se mučili u prvom delu, poput ofanzivnog skoka. Rekao bih da smo odigrali dobar meč. Bili smo agresivniji u drugom poluvremenu i to nas je pokrenulo. Pojavile su se neke opcije u napadu. Iz defanzive sve kreće", zaključio je Davidovac.