Dejan Davidovac odlazi iz Crvene zvezde, a njegov novi klub je CSKA Moskva. Košarkašev agent Miodrag Ražnatović potvrdio je da će krilo srpskog i regionalnog šampiona nastaviti karijeru u Rusiji, nakon isteka ugovora sa crveno-belima.

Prema nezvaničnim informacijama, njegova plata u Rusiji biće 800.000 evra po sezoni. U CSKA će mu saigrač biti Nikola Milutinov, srpski centar koji je član "armejaca" od 2020. godine.

Davidovac je potpisao za ruskog giganta tokom boravka u reprezentaciji Srbije, kojoj se priključio u četvrtak, zbog kvalifikacionih utakmica za Svetsko prvenstvo 2023. protiv Letonije u Rigi i Belgije u Nišu. Na jednom od treninga, ljubimac navijača Zvezde ovako je za MONDO govorio o pregovorima sa crveno-belima:

Dejan Davidovac o Zvezdi MONDO/Nemanja Stanojćić

Krilni košarkaš iz Zrenjanina promenio je klub nakon sedam godina od dolaska u Zvezdu. U tom periodu je prve dve sezone proveo na pozajmici u FMP-u, a potom je 2017. priključen crveno-belima i dao je značajan doprinos osvajanju niza trofeja.

Prethodnih dana najavljeno je i da će se Zvezda rastati sa još jednim važnim igračem, Ostinom Holinsom, koji će po svemu sudeći nastaviti karijeru u Makabiju, koji pravi moćan tim za narednu sezonu. U njemu će ulogu kod novog trenera Emila Rajkovića dobiti i Zrenjaninac koji je na Malom Kalemegdanu sazreo, stekao evroligaško iskustvo i pokazao da je spreman da pokrije praktično sve pozicije u ekipi. Povremeno je igrao čak i plejmejkera, a u nedavnoj finalnoj seriji ABA lige protiv Partizana vodio je bitke i u ulozi centra.

Davidovac je rođen u januaru 1995, visok je 203 centimetara pre Zvezde igrao je za Proleter Naftagas i Vršac. Sa crveno-belima osvojio je tri titule ABA lige, četiri domaća prvenstva i dva trofeja Kupa Radivoja Koraća.

MN Press Dejan Davidovac u Crvenoj zvezdi