Partizan se vratio u Evroligu, a za borbu protiv najboljih timova na kontinentu potrebna su pojačanja. Crno-beli su jedno našli u Australiji, a reč je o košarkašu koji ima srpsko poreklo.

Dejan Vasiljević (25) na radaru je Partizana kao potencijalno pojačanje za narednu sezonu, prenosi italijanski novinar Luka D'Alesandro. On trenutno brani boje Sidnej Kingsa, a to je prvi tim za koji je zaigrao nakon što 2020. godine nije izabran na NBA draftu.

Vasiljević je nastupao za koledž Majami i drugi je najbolji trojkaš u istoriji tog univerziteta. Ujedno, to je i najjače oružje momka koji se najbolje snalazi na poziciji dva. Njegov šut za tri poena bio je jedno od najbitnijih oružja Majamija dok je igrao u SAD, a trojkama je pomogao Sidneju da stigne do šampionske titule u Australiji ove sezone.

Takođe, Vasiljević je osvajao medalje i sa reprezentacijom Australije! On je na Svetskom prvenstvu za igrače do 17 godina 2014. godine osvojio srebro, dok je u 2019. godine bio Australija stigla do bronze na Univerzijadi.

Pogledajte neke od njegovih poteza:

Inače, Dejan je poreklom Srbin, a njegov otac je nekadašnji rukometaš Todor Vasiljević. Zbog rata na prostoru Jugoslavije porodica se preselila u Kanadu, gde je Dejan rođen, a nekoliko godina kasnije i u Australiju gde je napravio prve košarkaške korake. Ipak, nije zaboravio zemlju iz koje je poreklom, pa je u nekim intervjuima prethodnih godina isticao kako je od malih nogu išao na časove da bi naučio da piše ćirilicu.

Dolazak u srpsku košarku sigurno bi mnogo značio i za njegovu porodicu, koja se davno odselila sa ovih prostora...

Što se tiče Partizana, za sada se zna da je raskinut ugovor sa Rodionom Kuruksom i da u klub neće stići Lorenzo Braun, koji je bio želja crno-belih. Ostaje da se vidi kakvi su planovi Filipa Petruševa, a maštu navijača golicaju dva velika imena - Mario Hezonja i Malkom Dilejni.