"Niko da spomene Nemanju Bjelicu", rekao je selektor Srbije Svetislav "Kari" Pešić na okupljanju reprezentacije za kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo ove nedelje.

Trofejni srpski stručnjak tražio je da se više govori o uspesima srpskog košarkaša u dresu Golden Stejta, koji se odmah posle osvajanja titule vratio u rodni Beograd i pridružio nacionalnom timu. Dok on nosi dres "orlova", o njemu se oglasio Golden Stejt i istakao podatak za ponos:

"Nemanja Bjelica je jedini igrač koji je osvojio i MVP priznanje Evrolige (2014) i NBA titulu (2022)", napisao je šampion NBA lige.

Bjelica se prošlog leta pridružio Golden Stejtu i u timu uz Stefa Karija i Kleja Tompsona adaptirao svoju igru i zaigrao na poziciji centra. S obzirom na visinu (206 centimetara) i znanje, "Beli" se i na to adaptirao i dao doprinos osvajanju titule na kraju svoje sedme sezone u NBA ligi.

Navedeno priznanje za najkorisnijeg igrača Evrolige dobio je 2015, kada je u dresu Fenerbahčea odigrao svoju poslednju sezonu na Starom kontinentu i preselio se tamo talentom i pripada - u NBA.

Ovo leto Bjelica je dočekao kao slobodan igrač i ostaje da se vidi gde će nastaviti karijeru posle sezone za pamćenje. Pre odlaska na zasluženi odmor, on će ipak igrati još košarke, za reprezentacju Srbije.