Rasel Vestbruk nije zadovoljan svojim trenutnim statusom u NBA ligi, posebno nakon katastrofalne sezone u Lejkersima, tako da je odlučio da promeni agenta.

Angažovao je Džefa Švarca, agenta agencije Eksel Sports, a ako vam ime deluje poznato - to je zato što ste sigurno čuli za njega zbog Nikole Jokića. O karijeri srpskog košarkaša brigu vodi Miodrag Ražnatović, ali na američkom tržištu je tu i Švarc čija agencija godinama vodi brigu o dvostrukom MVP-u i "kriva" je za najveći ugovor u istoriji NBA lige.

Vestbruk je "oterao" agenta Fučera zbog velikih razlika u stavovima u pogledu njegove budućnosti, posebno nakon što je "navaljivao" da ostane u Los Anđelesu.

Čini se da Vestbruk želi da promeni klub ovog leta i najbliži je odlasku u Bruklin, gde bi došlo do "trejda" za Irvinga, odnosno spominje se još i potencijalni odlazak u Indijanu. Navodno, u paketu bi poslali Badija Hilda i Majlsa Tarnera, ali nikako ne mogu da se dogovore oko budućih pikova.

Problem je što će Vestbruk u narednoj sezoni zaraditi 47,5 miliona dolara i tako skupog igrača, koji je u velikom padu, niko ne želi da plati i strahuje se da bi u slučaju trejda opet dobio raskid ugovora i postao slobodan igrač.

Videćemo da li će Švarc uspeti da pronađe rešenje, pošto se radi o agentu koji vodi karijere Jokića, Midltona, Ingrama...