Jedan od najtrofejnijih košarkaša u istoriji naše zemlje Dejan Tomašević sreo se sa prvim čovekom PSŽ-a Naserom Al Kelaifijem na Sportskim igrama mladih u Splitu i tom prilikom ga je pozvao da poseti Srbiju i Beograd. Čovek čija reč se veoma poštuje širom fudbalskog sveta, uključujući organizacioni komitet Svetskog prvenstva u fudbalu u Kataru, ali i katarsku tenisku federaciju čiji je predsednik, sa zadovoljstvom je prihvatio ovu mogućnost.

"Susret sa Naserom se dogodio zahvaljujući mom dugogodišnjem odnosu sa Aleksandrom Čeferinom, predsednikom UEFA, koji je veliki prijatelj srpskog sporta i fudbala. Bio je prijatno iznenađen pozivom i odmah je ispričao da je čuo mnogo lepih stvari o našoj zemlji, da prati kako igra reprezentacija Srbije i da će učiniti sve što može da imamo vrhunsko gostoprimstvo u Kataru. Zainteresovan je da dođe u Beograd, jer ima mnogo poslovnih opcija koje su mu interesantne, tako da je dogovor da nastavimo da održavamo kontakt i iskoristimo mogućnost za posetu prvom prilikom", rekao je Tomašević.

Čeferinu i Kelaifiju se dopala ideja izgradnje nacionalnog stadiona. Istakli su da bi mogli odmah posle toga da organizuju i neko takmičenje. "Obećali su podršku da se odmah po izgradnji stadiona organizuje jedno veliko takmičenje, da li klupsko ili reprezentativno".

Prvi čovek Parižana je takođe veliki ljubitelj tenisa, veoma ceni Novaka Đokovića. "Ogromno poštovanje prema Novaku je nešto na šta smo navikli kada se radi o ljudima sa Bliskog istoka i cele Azije, ali Kelaifijeve reči imaju dodatnu težinu jer se radi o čoveku koji se odlično razume u sport. Uostalom, dokaz kvaliteta je i teniski turnir u Kataru koji organizuje tamošnja federacija na čijem je on čelu, i koji je u rangu najjačih takmičenja na planeti", zaključio je Tomašević.

Pored Čeferina i Kelaifija, Tomašević se na Sportskim igrama mladih koje organizuje Zdravko Marić susreo sa velikim brojem sportskih radnika iz cele planete, uključujući Predraga Mijatovića, Ćiru Blaževića, Darija Srnu i mnoge druge.