Legendarni srpski košarkaš Dejan Bodiroga od nedavno je postao prvi čovek Evrolige i to bi odmah moglo da donese velike promene u takmičenju za koje se najčešće može čuti da je neprofitabilno. Izgleda da je Bodiroga odmah prionuo na pregovore pošto prema pisanju italijanske "Gazete" u Evroligu bi uskoro mogao da dođe veliki priliv novca, pošto su šeici, inače vlasnici aviokompanije Emirejts, zainteresovani da ulažu u evropsku košarku.

Nezvanično, oni bi postali glavni sponzor Evrolige i spremaju ponudu tešku od 50 do 60 miliona evra godišnje, što je mnogo više nego što trenutno daje "Turkiš erlajns" (10 miliona evra po sezoni).

Jasno je da bi pet ili šest puta više novca u Evroligi donelo i veće budžete klubovima, a više će se znati nakon sastanka u Dubaiju na kome će se diskutovati na ovu temu. Na tom sastanku će pored Bodiroge i njegovog saradnika Glikmana prisustvovati i vlasnici Evrolige - 13 klubova sa "A" licencom - od kojih se očekuje potvrdan odgovor, ako uspeju da se dogovore i oko detalja koji pored novca donosi novi sponzor.

Grčki portal "SDNA" je pre nekoliko dana pisao o tome da Arapi traže specijalnu pozivnicu za klub iz Dubaija, čime bi se verovatno proširila Evroliga, dok takođe žele i fajnal-for u ovom gradu iz UAE, najmanje tri godine.

Videćemo da li su pred evropskom košarkom novi, svetliji dani i šta to znači za srpske klubove Crvenu zvezdu i Partizan koji su porazima počeli novu sezonu. Ipak, sezona je dugačka, pa tako već u četvrtak Zvezda dočekuje Panatinaikos, dok u petak Partizan gostuje Baskoniji.