Trofejni turski trener Ergin Ataman otvorio je front sa srpskim medijima! Šef struke Efesa, ali i selektor reprezentacije Turske, govorio je pred meč protiv Srbije o Vasiliju Miciću, odnosno odluci da on ne igra za Srbiju, ali uz napomenu da ga srpski mediji provociraju tom temom! Trener koji je sa Vasom u timu osvojio dve Evrolige istakao je da nije ni postojala opcija da Micić nastupi za reprezentaciju.

Ataman je istakao da Efes ni u jednom trenutku nije želeo da pusti Micića na meč Srbije i Turske koji je danas najavio Svetislav Pešić. Razlog za to je utakmica koju igraju tokom naredne nedelje protiv Barselone, a za koju su im potrebni svi košarkaši.

"Kao klub, mi smo bili protiv Vasinog igranja za reprezentaciju od samog početka. Međutim, posle pritiska Košarkaškog saveza Srbije, kada je Micić doneo odluku da želi da igra, ni tada nismo želeli da dozvolimo da igra. Imamo veoma važan meč protiv Barselone u četvrtak, zbog čega smo želeli da treniramo u punom sastavu, uzimajući u obzir to da Larkin nije sa nama", počeo je Ataman.

Turski trener je u drugom delu izjave objasnio da je ova situacija slična sa Kalinićevom u Barseloni. Uz to, on je dodao da srpski mediji provociraju tekstovima da je on zabranio Vasi da se priključi timu, jer je odluka doneta na nivou kluba. "Uradili smo isto što je i Barselona u slučaju Nikole Kalinića. Ovde nijedna odluka nije doneta sa nacionalnim osećanjima. Mi, Efes kao klub, doneli smo odluku. Vesti da je 'Ergin Ataman zabranio Vasiliju Miciću da igra za Srbiju' su provokacija srpskih medija, to nije tačno", izjavio je Ataman.

Vasilije Micić od 2018. godine igra za Efes i u prethodne četiri godine se profilisao u najboljeg igrača Evrolige. Tokom prethodne dve sezone osvojio je dve titule u Evroligi, uz dve MVP nagrade na F4, jednu MVP nagradu u celoj sezoni i jedan trofej za najboljeg strelca sezone.Sa Atamanom sarađuje od prvog dana u klubu, jer je turski trener ovu ekipu preuzeo 2017. godine.