Košarkaši Crvene zvezde su u furioznoj seriji od dolaska Duška Ivanovića na Mali Kalemegdan. Upisali su pet pobeda u nizu, a deluje da se polako "budi" i jedan od najboljih šutera ekipe Ognjen Dobrić, koji nosi nadimak "kobra", a u derbiju je bio odličan sa 11 postignutih poena. Pred meč sa Virtusom sa novinarima je razgovarao upravo on, a jednog od glavnih pitaja za nega bilo je u vezi njegovih sve boljih partija.

Upitan je o tome i o uticaju trenera Ivanovića na njegove dobre igre. "Nisam još zadovoljan svojom formom, ali verujem da će to biti sve bolje, jer se stvarno dobro radi. Ulio nam je to samopouzdanje. Kao ekipa verujemo više u pobedu i to je to. Znamo da će biti padova u toku utakmica, ali je on našao način da nam ulije samopouzdanje, da verujemo u svoj kvalitet i da idemo na pobedu. Nadam se da ćemo tako igrati i dalje" , rekao je Dobrić.

Pričao je i o seriji dobrih rezultata. "Pokazali smo da imamo dosta samopouzdanje, u nekim utakmicama gde smo igrali loše pokazali smo to, jer smo uspeli da preokrenemo rezultat i pobedimo. Sada nam je cilj da odigramo što bolje i upišemo novu pobedu".

Na kraju je na pitanje o tome da li mogu u istom danu pobede da ostvare Zvezda i reprezentacija Srbije koja igra sa Švajcarskom, prvo se nasmejao. "Nadam se, da mi prvo odradimo svoj posao, a onda da pružimo podršku fudbalerima. Nadamo se i njihovoj pobedi", zaključio je Ognjen.

Crvena zvezda će u petak od 18 časova, dočekati Virtus, u okviru 11. kola Evrolige i pokušati da produže svoju seriju pobeda. Beogradski crveno-beli imaju učinak 4-6 u dosadašnjem delu najelitnijeg evropskog takmičenja, a i tim iz Bolonje ima isti skor. Ostaje da se vidi da li će u sastavu gostujuće ekipe biti Miloša Teodosića koji je suspendovan, ali se Virtus žalio, pa se čeka i taj rasplet. Takođe, crveno-beli obezbedili su navijačima da posle ovog meča prate i duel Srbije i Švajcaske u dvorani

MONDO/Nemanja Stanojčić Ognjen Dobric