Crvena zvezda dočekala je Fakunda Kampaca, a trener Crvene zvezde Duško Ivanović nasmejao se i priznao novinarima da su pogodili da će Argentinac doći. "Rekao sam da ste ga pogodili. Recite mi još neko ime, pa možda dođe", nasmejao se Ivanović.

Potom je ozbiljnije govorio o kvalitetu koji će bivši plejmejker Reala, Denvera i Dalasa doneti crveno-belima. Podsetio je na činjenicu da Argentinac dugo nije imao minutažu u NBA ligi i najavio da će mu biti potrebno vreme da uđe u ritam. "Kampaco ima mnogo iskustva, dokazao se u Evroligi, međutim nije igrao u Americi i verovatno će mu trebati vremena da uhvati ritam. U svakom slučaju, to je igrač za koga se nadamo da će nam pomoći da ostvarimo ciljeve koje smo imali i bez njega, a sa njim možda će nam biti lakše da ih ostvarimo. Ciljevi su isti".

Kada će Kampaco zaigrati? "Ne znam stvarno", kratko je odgovorio Ivanović pred gostovanje Olimpijakosu u četvrtak, nakon što je objavljeno da Zvezda još ne može da ga registruje zbog zabrane koju joj je uvela Evroliga.

"Biće potrebno vremena da se uklopi. Obično se kaže da je ekipa jaka koliko je jak najslabiji igrač", rekao je Ivanović o Argentincu. Upitan da li strahuje da će sa "Fakuom" njegov tim poremetiti odličnu hemiju, stvorenu od dolaska crnogorskog stručnjaka, odgovorio je: "Nadam se da ovog puta neće biti taj slučaj", nasmejao se Ivanović.

Dusko Ivanovic izjava MONDO/Nemanja Stanojčić