Nikola Jokić nastavlja da oblači odela za utakmice, jer to shvata kao dolazak na posao, pa je privukao pažnju stajlingom i prošle noći, na utakmici Denver - Indijana. Srbin nije nastupio zbog zadnje lože, a mnogi su primetili kakvo odelo je obukao ovog puta. "Nisam znao da će doći obučen kao breskva", rekao je njegov saigrač Džamal Marej.

Ipak, to što Nikola nije bio na terenu nije ga dekoncentrisalo, jer je kanadski plejmejker ostvario svoj prvi tripl-dabl u karijeri. Postigao je 17 poena, uz 14 asistencija i 10 skokova, što su brojke kakve obično vidimo od Somborca. "On ukrade mnogo mojih tripl-dablova, lepo je videti da sam ostvario prvi", dodao je Marej.

Pogledajte Jokićev stajling za ovu utakmicu:

Jokić je pre tačno mesec dana počeo da nosi odela na utakmicama i to je objasnio očigledno iznerviran onim što je video kod ostatka lige. Nije mu se svidelo kako drugi igrači dolaze na utakmice, jer je smatrao da izborom odeće ne pokazuju poštovanje prema svom poslu. "Odelo znači posao, da idete da radite, ja ovde dolazim da radim svoj posao", objasnio je tada Nikola i očigledno uživa da se lepo i elegantno obuče za utakmice. I najvažnije, deluje da nikad nije igrao bolje, što je teško reći za dvostrukog uzastopnog NBA MVP-a.

Jokić ove sezone prosečno postiže 25,1 poen, uz 11 skokova po meču i 9,9 asistencija, a očekuje se da ne odsustvuje dugo zbog povrede. Njegov Denver "gazi" protivnike u poslednjih mesec dana i trenutno je najuspešniji tim Zapadne konferencije, sa skorom 33-13, a samo Boston u čitavoj ligi ima više trijumfa i skor 34-12.