Adrijan Moerman se rastao sa Monakom nakon nekoliko meseci saradnje, ali je vrlo moguće da se rastao i sa reprezentacijom Francuske! Iskusni krilni centar je nakon odlaska iz Efesa potpisao za Monako, a kada ga je tu zamenio Čima Moneke stavio je potpis na ugovor sa Zenitom!

Tu će zaigrati sa nekadašnjim saigračem iz reprezentacije Tomom Ertelom, a upravo Ertelov prelazak u Sankt Petersburg na početku ove sezone izazvao je buru! Košarkaški savez Francuske je objavio da košarkaši koji zaigraju u Rusiji neće moći da nastupaju za reprezentaciju, a kada je saradnja Zenita i Ertela ozvaničena ljutito se oglasio Žan Pjer Sijutat!

 "Možemo da pričamo o igračima koji nisu potpisali taj dogovor, ali Tomasu sam već objasnio kako stvari funkcionišu. Nije ispoštovao dogovor. Za mene, on više nije član tima. Gotovo je", poručio je Siutat.

Pred start Eurobasketa 2022 reprezentativci Francuske su se obavezali da neće nastupati u Rusiji, ali na tom spisku nije bilo Moermana. Ovaj iskusni 34-godišnji centar je u prošlosti često bio član nacionalnog tima, a videćemo kako će ovaj novi ugovor uticati na njegov status u reprezentaciji.