Zemljotresi i dalje tresu Tursku i Siriju, a Evroliga je jedna od prvih organizacija koja se oglasila tim povodom. Poslali su iz Evrolige poruku podrške turskom narodu, a onda su odlučili da odlože utakmice istanbulskih timova u 24. kolu Evrolige.

Fenerbahče je trebalo da dočeka Olimpiju iz Milana, a Anadolu Efes je imao zakazan duel sa Real Madridom, ali su obe utakmice pomerene. Sada se Evroliga oglasila i zakazala nove termine mečeva. 

Fenerbahče sa Markom Gudurićem u timu, a bez povređenog Nemanje Bjelice igraće sa Olimpijom iz Milana 21. marta u 20:15 dok će Anadolu Efes dočekati Real Madrid već 14. marta u 20:30.  Ove mečeve će pomno pratiti i Crvena zvezda i Partizan, s obzirom na to da su u borbi za Top 8 Evrolige.

Partizan je šesti na tabeli sa skorom 13/11, dok je Crvena zvezda na deobi 11. mesta sa 11/13. Anadolu Efes nije u top 8 jer kao i Zvezda ima 11 pobeda, dok je Fenerbahče sa 14 pobeda peti na tabeli. Do kraja Evrolige će se oba istanbulska i oba beogradska kluba boriti za mesto u četvrtfinalu.