Tokom ovog vikenda ne igraju se utakmice u NBA ligi jer je pažnja čitavog sveta usmerena ka tradicionalnom Ol-star vikendu na kojem najbolji igrači lige pokazuju svoje umeće. Iako ne igra u najjačoj košarkaškoj ligi, Mek Meklang (24) uspeo je da osvoji trofej u jednom od takmičenju koje se održalo u noći između subote i nedelje. Košarkaš koji je nedavno potpisao dvosmerni ugovor sa Filadelfijom najbolje je zakucavao na Ol-staru!

Njegova zakucavanja, po mišljenju mnogih, bila su jedina svetla tačka ovogodišnjeg takmičenja. Iako je široj javnosti nepoznat jer je do pre samo nekoliko dana igrao Razvojnu ligu, Meklang je oduševio umećem, ali i kreativnošću. Dečko sa samo dve NBA utakmice u karijeri - po jednom za Bulse i Lejkerse - potpuno je oduvao sudijski žiri.

Od 20 ocena koje su mu dodeljene na ovom takmičenju čak njih 19 bile su maksimalne. Tako je Meklang takmičenje završio sa 199,8 poena od maksimalnih 200 i sasvim zasluženo odneo kući trofej. Posebno zanimljivo bilo je njegovo zakucavanje u kojem je preskočio dva čoveka, loptu naslonio za tablu, a zatim zakucao! Pored toga, publici je ponudio i jedan spektakularan okret od 540 stepeni, pa je opšti utisak da konkurencija nikako nije mogla da mu parira. Pogledajte detalje sa takmičenja:

Na takmičenju u šutiranju trojki pobedio je Demijan Lilard iz Portlanda, ispred tandema Indijane Badi Hil - Tajris Halibarton. Lilard je u boe runde imao po 26 poena, a rekord večeri postavio je Halibarton koji je u prvoj seriji brojao do 31. Ipak, u drugoj je potpuno podbacio i dvojici kolega dopustio da ga prestignu iako je bio favorit za titulu u tim trenucima.

U noći između subote i nedelje održano je i takmičenje u veštinama, a najbolji je bio tim Jute. Trio Džordan Klarkson, Voker Kesler i Kolin Sekston "zasvirao je džez" na domaćem terenu u Solt Lejk sitiju, a nisu mogli da im pariraju ni trojica braće Adetokunbo koji su činili jednu od ekipa na ovom takmičenju.