Posle pobede Crvene zvezde Meridianbeta protiv Efesa, novinarima se na konferenciji obratio pomoćni trener turskog tima Jakup Sekizkok, s obzirom na to da je prvi trener prvaka Evrope Ergin Ataman isključen zbog dve tehničke greške. Asistent turskog stručnjaka govorio je o tome da su navijači Zvezde konstantno vikali Atamanu pogrdne reči ("F**k you Ataman"), dok je za to vreme šef struke Efesa ulazio u polemiku sa sudijama, trčao za njima, svađao se, pratio ih na putu ka svlačionici... Nakon meča, Sekizkok počeo je konferenciju za novinare razgovorom o tome.

"Pre svega, žao mi je što su navijači celu utakmicu neprikladno vikali ka treneru Atamanu. To nije adekvatno za košarku i to nije košarkaško okruženje. Što se tiče utakmice, Crvena zvezda se borila veoma snažno celu utakmicu, igrali su čvrstu, fizičku odbranu. Uspeli smo da pronađeno ofanzivni ritam do poslednje četvrtine, vodili smo tada poen prednosti, a od tog trenutka izgubili smo energiju, ritam u napadu i to je uticalo na našu odbranu. Oni su tako ostvarili laku pobedu na kraju četvrte četvrtine. Bez obojice plejmejkera (Micića i Larkina, prim. novin) bilo nam je teško da igramo, ali kao što sam rekao, 32, 33 minuta bili smo u igri i zadovoljni smo borbom naših igrača. Pošto je ovo dupla nedelja Evrolige, sutra ćemo trenirati i bićemo spremni za petak", izjavio je turski trener.

Efes je porazom od Zvezde pao na deseto mesto tabele sa skorom 13-13 i sada je pobedu udaljen od Makabija (14-13), prvog tima iznad crte za plasman u Top 8. Sledeći meč odigraće u petak kod kuće, upravo protiv Makabija. Sa druge strane Zvezda je sada na učinku 12-15 i očekuje je gostovanje Panatinaikosu (8-19) u petak.