Crvena zvezda upisala je pobedu koja je obradovala i Partizan. U "Pioniru" pala je Valensija (92:73) i na taj način tim Duška Ivanovića ostao je u igri za prolaz među osam najboljih u Evroligi. Za to će biti potrebno još dosta toga, pošto ne zavisi samo od sebe, ali nada i dalje postoji. Do kraja su ostala tri kola, sve počinje od gostovanja Asvelu u Francuskoj i pratiće i druge rezultate u elitnom takmčienju.

Posle ovog kola crveno-beli su na skoru 14-17, crno-beli imaju 17-14 i ulaze u samu završnicu. Na deobi osmog mesta trenutno su Baskonija i Žalgiris koji imaju skor 16-15, upravo zbog toga trijumfi španskog i litvanskog tima nisu dobri za srpske klubove. Za razliku od ekipe Željka Obradovića koja ključeve prolaza drži u svojim rukama, Ivanovićevi puleni moraju da zabeleže sva tri trijumfa i da se nadaju da će ostale ekipe da uđu u seriju poraza.

Iz trke je definitivno ispao Virtus koji je demoliran u Tel Avivu od Makabija, a od ranije šanse nemaju Panatinaikos, Bajern, Alba i Asvel. Sigurni učesnici su Olimpijakos, Real Madrid, Barselona i Monako, Fenerbahče i Makabi su na korak do prolaska, dok je Partizan odmah iza i čeka priliku da "overi" plej-of. Možda već u petak protiv madridskog Reala u rasprodatoj "Areni". Ukoliko to učine, za jedinu preostalu poziciju boriće se Baskonija, Žalgiris, Efes, Crvena zvezda i Armani.

Pogledajte i kako sada izgleda tabela Evrolige:

A, ovako je Zvezda pobedila Valensiju:

MN Press Crvena zvezda valencia